באנו לשדרג

מתכון ללזניה מהירה מרביולי גבינות

במקום דפי פסטה אנחנו משתמשים ברביולי ממולאים בגבינות, מה שמקצר את ההכנה בחצי ואף הופך את הלזניה לעשירה עוד יותר. פינוק אמיתי שאתם עומדים לשלוף בכל הזדמנות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לזניה מרביולי גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 500 גרם רביולי גבינות
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 400 גרם רוטב עגבניות מוכן

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים במשך 10 דקות עד שהבצל רך והפטריות שחומות. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

2. לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות ומסדרים מעל שכבה של רביולי.

3. יוצקים מעל מחצית מתערובת הבצל והפטריות ומעט רוטב העגבניות ומסדרים שכבה נוספת של רביולי.

4. יוצקים מעל את המחצית הנותרת של תערובת הבצל והפטריות, שכבה דקה של רוטב עגבניות ומחצית מכמות המוצרלה. מפזרים מעל את עשבי התיבול, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס.

5. מסדרים על הכל שכבה של רביולי, יוצקים מעל רוטב עגבניות בנדיבות עד שהשכבות מכוסות כולן ומפזרים מעל את המחצית הנותרת של המוצרלה. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי גרוס.

6. מניחים את תבנית הלזניה בתבנית ריקה גדולה יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף רפוי קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 20 דקות נוספות או עד שהלזניה אפויה והגבינה נמסה ומבעבעת.

ממתינים 15 דקות לפני שפורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר