מה נאכל היום?

מתכון ללזניות אישיות שאפשר להכין עם הילדים

בכל הקשור לטעם, קשה לנצח לזניה קלאסית. אבל כשזה מגיע למראה? קל ביותר. היא מגושמת, מתפרקת ולא אסתטית במיוחד. הפתרון שלנו: לזניות אישיות יפהפיות שנאפות בתבנית מאפינס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לזניות אישיות שאפשר להכין עם הילדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 נקניקיות צמחוניות
  • ½2 כוסות רוטב עגבניות
  • 1 כף עשבי תיבול בסגנון איטלקי
  • קורט צ'ילי כתוש חריף
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 24 עלי לזניה
  • 1 כוס ריקוטה
  • 1 כוס מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים בתרסיס שמן.

2. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.

3. מכניסים את הנקניקיות לסיר ומטגנים, מפרקים אותן לחתיכות גדולות בעזרת כף עץ. מבשלים עד שמשחימות, במשך 4-5 דקות נוספות.

4. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, הצ'ילי, המלח והפלפל. מנמיכים את האש.

5. לבניית הלזניות, מניחים עלה לזניה אחד בבסיס כל מאפין. יוצקים מעל כף אחת מהרוטב. מניחים מעל 2 כפיות ריקוטה וכפית אחת של מוצרלה. לוחצים עם עלה לזניה נוסף מעל ואז מוסיפים עוד רוטב ומעט מהגבינות לסיום. חוזרים על התהליך עד למילוי כל 12 השקעים.

6. אופים עד שהקצוות שחומים-זהובים והמילוי מבעבע, במשך 15-20 דקות. מצננים במשך 3-5 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר