מה נאכל היום?

מתכון לפסטה מוקרמת ברוטב שמנת ושום

טעמנו (וגם אתם, מן הסתם) המוני מתכונים של פסטה מוקרמת ולטעמנו, זה הכי טוב. אין בו יותר מדי, אבל יש בו הכל: כמה מצרכים בסיסיים, מינונים נכונים והתוצאה? מנה שהיא תענוג לחך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפיות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות חמאה
  • 3 כוסות ציר ירקות או יותר, לפי הצורך
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 225 גרם אטריות ספגטי
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • ½1 כפיות פטרוזיליה
  • שמן זית - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת בינונית, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומערבבים 1-2 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים כל הזמן עד להמסה. יוצקים פנימה 3 כוסות מציר הירקות; מתבלים בפלפל ובמלח. מביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הספגטי ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך אך יציב, כ-12 דקות. מוסיפים עוד ציר אם הפסטה מתחילה להידבק למחבת.

3. מוסיפים את הפרמזן, השמנת והפטרוזיליה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר