מה נאכל היום?

מתכון למאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

מק אנד צ'יז = מקרוני וגבינה - מנה אמריקאית מובהקת, המכילה פסטה מבושלת, רוטב חלבי מוקרם ופירורי לחם מעל. ביסודה, היא לא משהו שרופא המשפחה שלכם היה ממליץ עליו, אבל כל כך מנחמת, שחבל לוותר עליה. ולכן הפכנו אותה ל'מושחתת בקטנה', עם פירורי לחם ואטריות מחיטה מלאה, חלב וגבינה דלי שומן ופחות חמאה וכמובן, זו רק הצעה - תוכלו לשחק עם המרכיבים בהתאם למה שיש לכם במזווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם מקרוני מחיטה מלאה
  • 4 כפות חמאה, מופרדות
  • ½2 כפות קמח לבן מנופה
  • 3 כוסות חלב 1%
  • 2 כוסות גבינה צהובה 9%, מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
  • קורט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות. מבשלים את המקרוני במים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מוכן, 8 דקות. מסננים.

2. בסיר קטן, על אש בינונית, ממיסים 2 כפות מהחמאה. מערבבים פנימה את הקמח. מוסיפים לאט את החלב, תוך ערבוב מתמיד. מערבבים פנימה את הגבינות ומבשלים על אש נמוכה עד שהן נמסות והרוטב מסמיך, כ-3 דקות.

3. מניחים את המקרוני בתבנית גדולה ויוצקים את הרוטב מעל. מערבבים היטב.

4. ממיסים את 2 כפות החמאה הנותרות במחבת, על אש בינונית. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהחמאה נספגת, 2-3 דקות. מפזרים מעל המקרוני, לכיסוי ואז את הפפריקה.

5. אופים עד שרוטב הגבינה חם ופירורי הלחם משחימים, כ-30 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר