מתכון לפשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות

במתכון הזה, רוב העבודה נעשית במחבת והתנור מעניק רק את הטאצ' הסופי: פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות במרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים (מתכונים, אוכל)

פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 1 בצל בינוני
  • 3 ביצים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 1 גביע לבן
  • 1/2 חבילת גבינה בולגרית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

רגע לפני: במתכון הזה, רוב העבודה נעשית במחבת והתנור מעניק רק את הטאצ' הסופי: פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות במרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בינוניות.

• פורסים לטבעות דקות את הבצל.

• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את טבעות הבצל על אש קטנה, עד להשחמה.

• לאחר שהבצל קיבל צבע, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה למחבת, ומטגנים במשך 10 דקות נוספות עד שהתפודים יזהיבו. בתום הטיגון, מעבירים את הבצל והתפודים לקערה ומחכים שיצטננו מעט.

• מפוררים את הגבינה הבולגרית בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת התפודים. כך גם את הביצים, הלבן והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

• מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.

• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר