תוספת מקורית: מתכון לדלעת צלויה מתקתקה

משהו מעניין הולך לקרות כאן: לוקחים את המתיקות העדינה של הדלעת ומדגישים אותה בעזרת סוכר וקינמון, תוך צלייה של הפרוסות הכתומות, שמוציאה מהן את כל הטוב. מתכון לדלעת צלויה מתקתקה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
דלעת צלויה מתקתקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חתיכת דלעת במשקל 1/2 ק"ג
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת דלעת צלויה מתקתקה:

רגע לפני: משהו מעניין הולך לקרות כאן: לוקחים את המתיקות העדינה של הדלעת ומדגישים אותה בעזרת סוכר וקינמון, תוך צלייה של הפרוסות הכתומות, שמוציאה מהן את כל הטוב. מתכון לדלעת צלויה מתקתקה.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מנקים את נתח הדלעת מקליפות וגרעינים, ופורסים לחתיכות שוות בעובי 1 ס״מ.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את פרוסות הדלעת.

• מפזרים באופן שווה את הסוכר, הקינמון, המלח והפלפל ומזלפים מעל שמן זית.

• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהדלעת רכה.

אופן ההגשה: ניתן להגיש חם או קר, כתוספת מיוחדת למנה הראשונה, ולאמיצים: כקינוח לסוף.

הכנתם. ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר