לכבוד שבת

מתכון למאפינס טונה עם ירקות שכולם יאהבו

השבתות מתחילות להתארך ויש זמן לשבת לסעודה שלישית מושקעת יותר, אבל בלי להתאמץ יותר מדי: מתכון למאפינס טונה עם שאפשר לגוון ולהוסיף להם פלפלים, זיתים עגבניות מיובשות או תירס, לפי הטעם (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מאפינס טונה עם ירקות לסעודה שלישית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 קופסאות טונה בשמן, מסוננות (160 גרם לקופסה)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שומשום
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 כף תימין מיובש
  • 5 שיני שום
  • תוספות: 1/2 כוס זיתים מגולענים / 1/2 כוס רוטב פסטו / 1 כוס עגבניות מיובשות / 1 כוס תירס
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת מאפינס טונה:

1. מכינים את הפלפלים: חוצים לשניים את הפלפלים, מסירים את הליבה והגרעינים ומסדרים את חצאי הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החצוי כלפי מטה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במדף שקרוב ביותר למקור החום בתנור. אופים במשך כ-30 דקות, או עד שהפלפלים אפויים ושחומים-שחורים מלמעלה. מוציאים ומניחים בצד לצינון, אך משאירים את התנור דולק.

מקלפים ביד את הפלפלים, וחותכים לקוביות.

2. מפוררים את הטונה בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח (אחרי ניפוי), אבקת האפייה, השומשום, התימין והביצים.

3. כותשים את השום, מוסיפים לקערת הטונה יחד עם אחת התוספות המועדפות עליכם (1/2 כוס זיתים מגולענים / 1/2 כוס רוטב פסטו / 1 כוס עגבניות מיובשות / 1 כוס תירס), ומערבבים יחד לתערובת אחידה.

4. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים, ממלאים 3/4 מהשקע בתערובת, ומניחים מעל מספר קוביות פלפלים קלויים, ואפשר להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ.

5. אופים בתנור שחומם מראש, במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה.

6. מגישים בטמפרטורת החדר עם סלט ירקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר