לכבוד שבת

מתכון לתפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

תפוחי אדמה קטנטנים, רכים וחמאתיים (אבל פרווה!) המצופים בקרום מתוק-מלוח-פיקנטי ופריך של אריסה, עשבי תיבול, בצל סגול ו-שימו לב, נגיעות פיסטוק! כן כן, זה מדהים בדיוק כמו בדמיון שלכם ומתאים במדויק כתוספת לעוף בליל שבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לתפוחי האדמה:

  • 680 גרם תפוחי אדמה בייבי
  • 1 כף מלח גס

לרוטב האריסה:

  • 2 כפות אריסה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום, קצוצות

לציפוי עשבי התיבול:

  • 2 כפות בצל סגול קצוץ דק
  • 5 כפות פיסטוקים קצוצים דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף אורגנו

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום.

2. מכינים את תפוחי האדמה: בסיר בינוני מכסים את תפוחי האדמה במים ומוסיפים את המלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך - בודקים בעזרת מזלג, 10-12 דקות. מסננים ומניחים בצד עד שהם מתקררים מספיק וניתן לעבוד איתם ידנית.

3. לרוטב האריסה: בקערת גדולה טורפים יחד את האריסה, השמן, הדבש והשום.

4. לאחר שתפוחי האדמה מתקררים, חותכים כל אחד מהם לשניים. מעבירים לקערה עם תערובת האריסה ומערבבים לציפוי.

5. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית המוכנה. צולים עד שהם פריכים וזהובים, 25-30 דקות - הופכים עם מלקחיים באמצע הבישול.

6. מכינים את ציפוי עשבי התיבול: בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את הבצל הסגול, הפיסטוקים, הפטרוזיליה והאורגנו.

7. להגשה, מפזרים מעט מתערובת עשבי התיבול על תפוחי האדמה ואת היתר בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר