מנה מושקעת לשבת: צלעות בקר ברוטב טריאקי

את השבת הקרובה תכבדו במנת בשר משובחת במיוחד - צלעות בגזר וטריאקי, עם שקדים מולבנים. מגישים לצד אורז לבן והנה לכם ארוחה מושלמת לסעודת השבת (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
צלעות קצרות ומתקתקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה240 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 1.5 קילו צלעות בקר קצרות מופשרת
  • 4 עלי דפנה
  • 2 בצל לבן
  • 2 גזרים
  • 3 ליטר מים
  • 5 כפות שמן
  • 1 כוס רוטב טריאקי
  • 1 כף מלח
  • 100 גר' שקדים מולבנים

אופן ההכנה:

רגע לפני: את השבת הקרובה תכבדו במנת בשר משובחת במיוחד - צלעות בגזר וטריאקי, עם שקדים מולבנים. מגישים לצד אורז לבן והנה לכם ארוחה מושלמת לסעודת השבת.

ציוד נדרש: סיר בישול, מחבת ווק גדול, כף עץ

• מקלפים את הבצל והגזר וחותכים אותם לארבעה רבעים שווים.

• מחממים בסיר גדול את השמן, לאחר שהשמן חם מוסיפים לסיר את נתחי הבשר, יחד עם חתיכות הגזר, הצל ועלי הדפנה, מפזרים מעל את המלח ומטגנים קלות.

• כשהירקות זהובים, מוסיפים את המים ומבשלים במשך שעתיים ורבע על אש בינונית.

• בתום הבישול, מרוקנים את המים מהסיר ומסננים היטב את הבשר מנוזלים. בשלב זה, הירקות עשו את שלהם ומפרידים אותם מהבשר - לאחר שהעניקו את הטעם העסיסי לנתחים.

• מחממים היטב את הווק על אש גבוהה כשהוא ריק, במשך 2 דקות.

• לאחר שהווק חם, מוסיפים לו את רוטב הטריאקי ומעליו מניחים את נתחי הבשר המסוננים. בעזרת כף עץ, מקפיצים ומערבבים את הבשר עד שהרוטב ייספג בו היטב.

אופן ההגשה: מניחים את נתחי הבשר כשהם חמים בצלחת הגשה ומפזרים מעל שקדים מולבנים. ניתן להוסיף בצד אורז לבן וסלט ירוק טרי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר