מתכון: חלות מתוקות לשבת עם צימוקים, תמרים ושקדים

החלות שנאפות בתנור מזכירות שהנה השבת עוד רגע כאן ואיתה שלווה ומנוחה. מתכון מפנק לחלות מתוקות ורכות עם שקדים, צימוקים ותמרים בציפוי דבש מיוחד (מתכונים, אוכל)

חלות לשבת עם הפתעות מתוקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
  • 1 ביצה
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 4 תמרים
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • 4 כפות דבש
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנת חלות מתוקות:

רגע לפני: החלות שנאפות בתנור מזכירות שהנה השבת עוד רגע כאן ואיתה שלווה ומנוחה. מתכון מפנק לזוג חלות מתוקות ורכות עם שקדים, צימוקים ותמרים בציפוי דבש מיוחד.

• קוצצים את התמרים לקוביות קטנות.

• מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה - הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.

• אם משתמשים בשמרים טריים (קובייה), ממיסים אותם במים ויוצקים לגומה אותה יוצרים במרכז תערובת הקמח והסוכר, יחד עם המים, הביצה, השמן, המלח, הצימוקים וקוביות התמרים.

• לשים לפחות 5 דקות, רצוי יותר, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

• משמנים קלות קערה, מעבירים אליה את הבצק, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה במשך 40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• לשים שוב את הבצק במשך דקה, מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, וקולעים שתי חלות מתוקות.

• מניחים את שתי החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותן בביצה טרופה ומפזרים מעל את השקדים.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ובינתיים מניחים את החלות להתפחה במשך 20 דקות.

• מכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון שחום יפה.

• מרתיחים 4 כפות מים, מעבירים לכלי וממיסים בהן את הדבש. מיד לאחר שמוציאים את החלות מהתנור, מברישים אותן בדבש המומס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר