מיוחד לשבת

מתכון לפילה סלמון ורוד אפוי על מצע אספרגוס

למנה היפהפייה הזו יש שם מפוצץ, בעיקר בשביל הרושם. בפועל, היא כלל לא מסובכת: מתכון להכנת פילה סלמון ורוד אפוי בזיגוג שום וטחינה על מצע אספרגוס ירוק פריך. שילוב מוצלח ופיקנטי של טעמים נפלאים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פילה סלמון ורוד על מצע אספרגוס. רק נשמע מסובך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 נתחי פילה סלמון טרי
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 6 כפות חריין מוכן מהחנות
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 6 צנוניות קטנות
  • לאספרגוס:
  • 18 גבעולי אספרגוס טרי
  • 1 לימון טרי
  • 4 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס לפיזור

אופן הכנת פילה סלמון ואספרגוס:

רגע לפני: למנה היפהפייה הזו יש שם מפוצץ, בעיקר בשביל הרושם. בפועל, היא כלל לא מסובכת. שילוב מוצלח ופיקנטי של טעמים נפלאים.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• קוצצים דק דק 4 שיני שום ומערבבים בקערה יחד עם הטחינה הגולמית, החריין וכפית מלח. שימו לב לא לערבב יותר מידי, כדי לשמור על מרקם גמיש ולא קשה.

• מניחים את פרוסות הסלמון בתבנית חסינת אש (פיירקס), ומורחים מעל כל נתח פילה סלמון את תערובת הטחינה הגולמית.

• מכניסים לאפייה במשך 15-10 דקות, עד שהסלמון מזהיב.

• סוחטים את הלימון.

• מחממים את שמן הזית במחבת פסים, ומטגנים בה קלות את גבעולי האספרגוס יחד עם 4 שיני שום שלמות ומיץ הלימון הסחוט. מפזרים מעל מלח גס.

אופן ההגשה: חוצים לשניים את גבעולי האספרגוס, מניחים מספר חצאים על צלחת, ואת פילה הסלמון. מגרדים מעל צנונית ומגישים חם או קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר