מה אוכלים היום?

קדרת חורף נפלאה: מתכון לתבשיל ירקות עשיר

מגוון ירקות, ותיבול נהדר בארוחת-סיר נפלאה ומחממת: מתכון להכנת קדרת חורף עשירה בירקות שיוצאים רכים ונימוחים. תבשיל מזין ומשביע בניחוח ביתי טעים ומנחם (מתכונים, אוכל)

קדרת חורף נפלאה ועשירה בירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 חציל
  • 1 קישוא
  • 1 פלפל אדום
  • 1 כוס ציר מרק ירקות או מים רותחים
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 12 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 עלה דפנה טרי/מיובש
  • מלח ופלפל

אופן הכנת קדרת ירקות:

רגע לפני: מגוון ירקות, ותיבול נהדר בארוחת-סיר נפלאה ומחממת: מתכון להכנת קדרת חורף עשירה בירקות שיוצאים רכים ונימוחים. תבשיל מזין ומשביע בניחוח ביתי טעים ומנחם. מרכיבי המתכון נתונים לשינוי לפי תכולת מגירת הירקות שלכם.

מקלפים את תפוחי האדמה, החציל והקישוא וחותכים לקוביות בגודל שווה.

פורסים את הפלפל האדום לרצועות וחוצים אותן לחצי.

קוצצים דק את הבצלים ושיני השום.

מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ועלה הדפנה, ומאדים יחד במשך 3-4 דקות. מידי פעם מערבבים.

מוסיפים את הירקות - תפוחי האדמה, קוביות החציל והקישוא והפלפל האדום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהם מתרככים מעט.

מוסיפים את רסק העגבניות וציר המרק או המים ומבשלים במשך 5 דקות.

מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה קטנה, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ, מערבבים בזהירות ומבשלים במשך 15 דקות נוספות, עד שהירקות סופגים את הטעם ומקבלים גוון עמוק יותר.

אופן ההגשה: יוצקים לצלחת מספר כפות מהתבשיל ומגישים לצד פרוסות לחם שחור טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר