מתכון לתפוחי אדמה אפויים בחמאה ורוזמרין

תוספת נהדרת לארוחה, שגונבת את ההצגה: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם חמאה ועלי רוזמרין, במרקם רך ופריך. מתאימים לצד דג, סלט או כמנה בפני עצמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תפוחי אדמה אפויים בחמאה ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה
  • חופן עלי רוזמרין
  • 1/2 חבילת חמאה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מנה שהיא תוספת נהדרת לארוחה, אבל בעצם גונבת את ההצגה: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם חמאה ועלי רוזמרין, במרקם רך ופריך.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא במשך כ-20 דקות לפחות, עד שהם מתרככים קלות. מניחים בצד, לצינון.

• פורסים את תפוחי האדמה בכל צורה שתרצו - חצאים, קוביות בגודל שווה, רבעים, רצועות ארוכות או פרוסות עיגולים בעובי חצי סנטימטר.

• מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את תפוחי האדמה בצורה מסודרת (למשל, אם פרסתם אותם לעיגולים, סדרו אותם צפוף, כמו רעפים).

• מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל ועלי הרוזמרין.

• חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל.

• מכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים, ומוציאים מן התנור.

אופן ההגשה: תפוחי האדמה מתאימים כתוספת לצד דג, להגשה כסלט פתיחה וגם כמנה בפני עצמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר