מתכון לאנטיפסטי: ירקות קלויים בתנור עם גבינות

מנת אנטיפסטי היא ההוכחה הכי טובה לכך שמאחורי כל דבר מרשים, לא תמיד עומדת השקעה גדולה. למעשה, לפעמים היא בכלל לא קיימת: מתכון לירקות קלויים בתנור עם גבינות (מתכונים, אוכל)

אנטיפסטי קלוי בתנור עם גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 חציל קטן
  • 1 קישוא
  • 5 פטריות טריות
  • 5 שיני שום
  • 200 גרם קוביות גבינה בולגרית / מלוחה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת אנטיפסטי:

רגע לפני: מנת אנטיפסטי היא ההוכחה הכי טובה לכך שמאחורי כל דבר מרשים, לא תמיד עומדת השקעה גדולה. למעשה, לפעמים היא בכלל לא קיימת: מתכון פשוט לירקות קלויים בתנור עם גבינות, מה שבאיטליה קוראים "אנטיפסטי".

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• חותכים לקוביות הגמבות.

• פורסים לעיגולים את החציל, הקישוא, הפטריות והשום.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשטחים עליה את קוביות הגמבה, הפטריות, עיגולי החציל והקישוא.

• יוצקים את שמן הזית מעל הירקות וקולים אותם בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, עד שהירקות משחירים בקצוות.

• מעבירים את הירקות הקלויים לקערה. מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הגבינה. מתבלים, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

אופן ההגשה: גמיש מאוד. ניתן להגיש חם או קר, כתוספת יפה לצד המנה העיקרית, או כמילוי מיוחד לבגט ולהוסיף עגבניות שרי וזיתים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר