התוספת שתופסת

מתכון לסלט תפוחי אדמה משובח בסגנון גרמני

האם אפשר לקרוא למנה המבוססת על פחמימה, "סלט"? ובכלל, אם אכן מדובר בסלט, אז באיזה שלב בסעודת שבת צורכים אותו - עם החלה והדג, או בכלל כתוספת לצד העוף והבשר? המון שאלות, תשובה אחת: סלט תפוחי האדמה הגרמני הטעים הזה. אתם כבר תיקחו את זה מכאן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 900 גרם תפוחי אדמה בייבי אדומים, שטופים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1/3 כוס חומץ
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה דק
  • 2 כפות עירית טריה, קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה והמלח הגס בסיר גדול. מוסיפים מספיק מים קרים כך שיכסו את תפוחי האדמה בכשניים וחצי סנטימטרים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואז מנמיכים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, 30-35 דקות. מסננים ומצננים כ-5 דקות ואז פורסים לשניים.

2. בינתיים, במחבת גדולה, מטגנים את הבצל עד שהופך לרך ושקוף, כ-5 דקות. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג.

3. מנקים את המחבת ומחזירים לאש בינונית-נמוכה. מערבבים פנימה את החומץ, הסוכר והחרדל. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

4. מעבירים את תפוחי האדמה החצויים לקערה גדולה ומוסיפים את הבצל. יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים בעדינות לציפוי. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה והעירית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר