מתכון לכרובית ממולאת בשר טחון במרקם קריספי

הכרובית העדינה משתלבת נפלא עם טעם הבשר למנה יפה, שאפשר להגיש בשתי דרכים: לחלק מראש לפרחים אישיים או להניח אותה בשלמותה על השולחן, ולפרוס אותה לעיני הסועדים המופתעים. מתכון להכנת כרובית במילוי בשר (מתכונים, אוכל)

בפנים מחכה הפתעה. כרובית במילוי בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 כרובית גדולה
  • 500 גרם בשר טחון מופשר
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה

אופן הכנת כרובית במילוי בשר:

רגע לפני: הכרובית העדינה משתלבת נפלא עם טעם הבשר למנה יפה ומוצלחת לאירוח. מתכון לכרובית במילוי בשר.

• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

• חולטים את הכרובית בשלמותה בסיר גדול מלא מים עם מעט מלח, במשך 5 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים מנוזלים.

• כותשים את השום, קוצצים דק את הפטרוזיליה, מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר הטחון שהופשר מראש ומערבבים היטב את כל חומרי המילוי.

• הופכים את הכרובית (כשהתפרחת כלפי מטה) וממלאים בין החללים הריקים את מילוי הבשר.

• הופכים בזהירות את הכרובית, כשהפעם התפרחת כלפי מעלה ומניחים את הכרובית על תבנית אפייה.

• טורפים את הביצה ומצפים בה את הכרובית בעזרת מברשת. מערבבים מעט מלח עם פירורי הלחם ומפזרים מעל הכרובית.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה, עד שהכרובית פריכה ובעלת גוון זהוב.

אופן ההגשה: כעת עומדות בפניכם שתי אפשרויות: אופציה א' היא לחלק את הכרובית לפרחים ולהגיש, אופציה ב' טוענת שכדאי להשאיר את הכרובית בשלמותה ולפרוס אותה לעיני הסועדים המופתעים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר