תוצרת בית

מתכון לניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול

לא להיבהל, ניוקי זה בסך הכל כופתאות קטנות מתפוחי אדמה שצירפנו להם רוטב עגבניות ועשבי תיבול במרקם חמאתי מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים גס
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב העגבניות:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • צרור עלי תימין טרי, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ניוקי תוצרת בית ברוטב עגבניות:

רגע לפני: את הניוקי יש לאפות ולאכול באותו היום. צריך לבשל מיד לאחר האפייה ולא לתת לבצק לחכות. אחרת, תפוחי האדמה יפרישו עמילן והניוקי יהפכו לדביקים. לכן, כדאי להכין קודם את הרוטב וכשהניוקי מוכנים, להכניס אותם פנימה ולהגיש.

הכנת הרוטב:
1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומבשלים יחד עד שהעגבניות מתפרקות ומבעבעות. מסירים מהאש.

הכנת הניוקי:
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול מלא מים מומלחים, עד שהם רכים, מסננים היטב מנוזלים ומועכים לפירה חלק.

3. מוסיפים לפירה את יתר מרכיבי הניוקי, מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעתיים.

4. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.

5. מרתיחים 5 ליטר מים עם 3 כפיות מלח גס, ומכניסים פנימה חלק מן הניוקי. מבשלים עד שהם צפים למעלה. שולים את הניוקי המוכנים מהסיר ומעבירים למסננת ומנערים קלות בפנים.

6. מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד על אש בינונית במשך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב, לספיגת טעמים. מקררים מעט ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה דק ואם רוצים, גם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר