ניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול - אתם יכולים להכין ניוקי נהדרים לגמרי בעצמכם
ניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים גס
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב העגבניות:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • צרור עלי תימין טרי, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ניוקי תוצרת בית ברוטב עגבניות:

אאא

רגע לפני: את הניוקי יש לאפות ולאכול באותו היום. צריך לבשל מיד לאחר האפייה ולא לתת לבצק לחכות. אחרת, תפוחי האדמה יפרישו עמילן והניוקי יהפכו לדביקים. לכן, כדאי להכין קודם את הרוטב וכשהניוקי מוכנים, להכניס אותם פנימה ולהגיש.

הכנת הרוטב:
1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומבשלים יחד עד שהעגבניות מתפרקות ומבעבעות. מסירים מהאש.

הכנת הניוקי:
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול מלא מים מומלחים, עד שהם רכים, מסננים היטב מנוזלים ומועכים לפירה חלק.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

3. מוסיפים לפירה את יתר מרכיבי הניוקי, מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעתיים.

4. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.

5. מרתיחים 5 ליטר מים עם 3 כפיות מלח גס, ומכניסים פנימה חלק מן הניוקי. מבשלים עד שהם צפים למעלה. שולים את הניוקי המוכנים מהסיר ומעבירים למסננת ומנערים קלות בפנים.

6. מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד על אש בינונית במשך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב, לספיגת טעמים. מקררים מעט ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה דק ואם רוצים, גם גבינת פרמזן מגוררת מעל.