לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה

מנת פתיחה מרשימה לשולחן השבת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת: מתכון להכנת פילה סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה ירוקה מרעננת (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 8 פרוסות פילה סלמון
  • 2 חצילים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • 1/2 1 כפיות קארי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • לטחינה הירוקה:
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים קרים

אופן הכנת סלמון בציפוי חצילים וטחינה:

• מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות קטנות.

• טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את קוביות החצילים, מתבלים בקארי חרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם ומערבבים.

• מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו. מוציאים לנייר סופג.

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• משמנים היטב את נתחי הסלמון, מתבלים במלח ופלפל ומעסים בעדינות את הנתחים.

• מכניסים את התבנית כשהיא ריקה לתנור שתתחמם במשך 10 דקות.

• מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסדרים עליה את נתחי הדג, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות.

הכנת הטחינה הירוקה:
• קוצצים דק את הפטרוזיליה וכותשים את השום.

• מערבבים בקערה את המים הקרים עם המלח, עד שהמלח נמס.

• מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לקבלת בלילה לבנה.

• מוסיפים את מיץ הלימון, השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

• מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור לפחות חצי שעה.

אופן ההגשה: לפני ההגשה, מסדרים כל נתח דג על צלחת, מניחים מעל מהחצילים ויוצקים מעל טחינה בנדיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר