מתכון לרוגעלך במילוי פרג - מאפי שמרים קטנים וטעימים

ארבע תבניות אפייה מלאות במה שאנחנו נוטים לקרוא להם, בטעות, קראוסונים. תכל'ס, זה מתכון לרוגעלך במילוי פרג שהולכים מצוין עם כוס תה חם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מאפים קטנים וטעימים. רוגעלך ופרג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 75 גרם שמרים טריים
  • 300 מ"ל חלב
  • 4 חלמונים
  • 400 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי:
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס פרג
  • לציפוי: 2 חלבונים טרופים

אופן הכנת רוגעלך ופרג:

רגע לפני: ארבע תבניות אפייה מלאות במה שאנחנו נוטים לקרוא להם, בטעות, קראוסונים. תכל'ס, זה מתכון לרוגעלך במילוי פרג שהולכים מצוין עם כוס תה או קפה חם.

• ממיסים את החמאה ומצננים.

• מעבדים ידנית או בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את החלמונים, החמאה המומסת, החלב והמלח, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

• משמנים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים עגולים שווים בגודלם, מניחים על המשטח המשומן ומכסים במגבת נקייה ומתפיחים במשך 30 דקות.

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

• מערבבים היטב את המילוי: השמן, הסוכר והפרג.

• מרדדים כל כדור לעלה עגול ומורחים עליו מספר כפות מהמלית. ניתן להכפיל כמויות, אם המלית אינה מספיקה לכל הכדורים.

• מחלקים כל עיגול ל-16 משולשים (כמו פיצה) ומגלגלים לרוגעלך. מסדרים את הרוגעלך בתבניות, במרחקים שווים, מברישים כל אחד בחלבון טרוף. ניתן לפזר מעל מעט סוכר.

• מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהרוגעלך מזהיבים.

• מצננים ומאחסנים בכלי אטום. הרוגעלך נשמרים היטב זמן רב בהקפאה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר