הערים החרדיות בתחתית טבלת ההשקעה הכספית בחינוך

הערים החרדיות והערביות משקיעות הכי פחות כסף בחינוך, כך קובע דו"ח המועצה לשולם הילד. ביתר עלית, מודיעין עלית ואלעד נמצאות בתחתית הרשימה. כמה משקיעים בירושלים, ומי העירייה שמוציאה הכי הרבה על התלמידים? (חדשות, חינוך)

שמעון ליברטי | כיכר השבת |
(צילום: נתי שוחט - פלאש90)

החרדים והערבים בתחתית רשימת ההשקעה הכספית בחינוך, כך עולה מדו"ח של המועצה לשלום הילד.

על פי הדו"ח, ישנו פער ברור בהוצאה הכספית של הרשויות המקומיות על חינוך, בין הערים המבוססות יותר לבין הערים הנמצאות במצב סוציו-אקונומי נמוך.

העירייה שמשקיעה הכי הרבה היא עיריית רעננה, שהוציאה בשנים 2012-2013 14,500 שקלים בממוצע על כל תלמיד. אחריה רמת גן שהוציאה 13,900 לתלמיד והרצליה שהשקיעה 13,600 ש"ח.

בתחתית הרשימה נמצאת ביתר עלית, שמשקיעה רק 1,500 שקל לתלמיד לשנה בממוצע, מעט מעליה במקום ה-117 ניצבת מודיעין עלית שמוציאה 1,700 שקל ואלעד שמוציאה 1,900 שקל.

בבית שמש משקיעים 2,800 שקל בתלמיד, וירושלים הגיעה למקום ה-96 עם השקעה של 5,100 לתלמיד.

יחד עם הערים החרדיות, "מככבות" בתחתית הרשימה הרשויות המקומיות הערביות.

במועצה לשלום הילד מדגישים, כי הנתונים מבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, וכי יתכנו שינויים קלים בסכומים בשל שיטות חישוב שונות בכל עיר.

מכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן אמר: "הפערים עצומים ובלתי נסבלים, ויש להם השלכות קשות על סיכויי התלמיד להצליח. מרגע לידתו בישוב כזה או אחר, נגזר גורלו של התלמיד ונקבעים מראש סיכוייו. אין שוויון ואין הזדמנויות".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר