מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות עם טאצ' מיוחד

עוגיות השוקולד צ'יפס בכל העולם מורכבות פחות או יותר מאותם חומרים, אז איך זה שהן יוצאות שונות לחלוטין? מסתבר שהכול תלוי בדרך. מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות (מתכונים, אוכל)

עוגיות השוקולד צ'יפס המושלמות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 240 גרם קמח עוגות סוגת (2 כוסות פחות 2 כפות)
  • 240 גרם קמח לחם סוגת (2/3 1 כוסות)
  • 1/4 1 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • 280 גרם חמאה רכה
  • 1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 1 כוס + 2 כפות סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 500 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60 אחוזים מוצקי קקאו)
  • מלח ים

אופן הכנת עוגיות שוקולד צי'פס:

רגע לפני: עוגיות השוקולד צ'יפס בכל העולם מורכבות פחות או יותר מאותם חומרים, אז איך זה שהן יוצאות שונות לחלוטין? מסתבר שהכול תלוי בדרך. מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות.

התוצאה: כ-16 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות.

כדי שהעוגיות יצאו מושלמות באמת, תאלצו לדחות את החשק למתוקות האלו כאן ועכשיו, כי לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק - נותנים לו לנוח במשך 24-36 שעות במקרר, מה שמאפשר למרכיבים הרטובים והיבשים להתמזג היטב ולהביא לבצק מוצק ויציב יותר, וכך מרקם העוגיות יהיה רך ולעיס ולא קשה ומתפורר.

הבטחנו טאצ' מיוחד והנה הוא: בכל מקרה, אל תוותרו על המלח-ים. המליחות העדינה עושה רק טוב למתיקות של העוגיות.

• אם משתמשים בחפיסת שוקולד ולא בשבבי שוקולד, קוצצים אותו לחתיכות קטנות.

• מנפים את שני סוגי הקמח לקערה, מוסיפים את הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח הגס ומערבבים.

• מערבבים במיקסר את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הביצים - אחת אחת, ומערבבים היטב בכל פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ומפחיתים למהירות נמוכה.

• מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח ומערבבים יחד עד להיטמעות מוחלטת וקבלת עיסה אחידה.

• מוסיפים את השוקולד צ'יפס או השוקולד שנקצץ ידנית, ומעבדים ביד במשך חצי דקה.

• עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר למשך 24 שעות עד 36 שעות.

• מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• בעזרת כף (כדאי להשתמש בכף גלידה ליצירת צורה מדויקת יותר) מניחים תלוליות גבוהות מהבצק במרווחים גדולים בתבנית.

• מפזרים מעל כל תלולית בצק מלח ים ומכניסים לאפייה למשך 18-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב-שחום. נזהרים להוציא את העוגיות בזמן, לפני שהן יתקשו.

• מצננים את העוגיות על רשת אפייה למשך 10 דקות, כדי שיתמצקו.

טיפ: טעים לאכול את העוגיות כשהן חמות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר