לכבוד שבת

מתכון סמיפרדו פיסטוק שוקולד לבן ודובדבנים

אין כמו גלידה טובה וקרה לקינוח אחרי הסעודה. מתכון לסמיפרדו פיסטוק, שוקולד לבן ודובדבנים מרשים ומרענן. סמיפרדו הכי טעים בחלבי, אך גם הגרסה הפרווה מוצלחת (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קינוח אישי מתוק. סמיפרדו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 375 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 1 מיכלים) או ריץ' פרווה
  • 200 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
  • 3 כפות מחית פסטוקים
  • 3 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כוס דובדבנים מצנצנת ללא גרעין

אופן הכנת סמיפרדו:

1. יש להכין את הסמיפרדו 12 שעות לפחות לפני ההכנה, בשל זמן ההקפאה הנדרש.

2. מביאים לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה או ריץ', ומסירים מהאש ברגע שהנוזל מתחיל לבעבע.

3. שוברים גס את השוקולד הלבן, וממיסים בשמנת החמה, ומערבבים עד לקבלת גנאש - קרם סמיך מאוד.

4. מוסיפים לגנאש את מחית הפיסטוק ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

5. מפרידים בזהירות את הביצים, ומקציפים במיקסר את החלבונים עם 3 כפות סוכר, עד לקבלת קצף יציב אך רך.

6. מקציפים במיקסר או מקצף חשמלי בקערה נפרדת את יתר השמנת או הריץ' עד לקבלת קצפת לבנה יציבה.

7. מנקים היטב את וו ההקצפה וקערת המיקסר, ומקציפים את החלמונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר מאוד, לתוכו מוסיפים בהדרגה את גנאש השוקולד הלבן והפיסטוק.

8. בקערה גדולה מאחדים בתנועות קיפול בין קצף החלבונים, הקצפת וקצף החלמונים עם גנאש הפיסטוק, מוסיפים את הדובדנים ומערבבים.

9. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון המחולקת לתבניות אישיות בכל צורה שתבחרו, ומעבירים להקפאה למשך 12 שעות לפחות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר