לכבוד שבת

מתכון סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד - קוקילידה

קינוח מפנק לשבת קיצית: מתכון לקוקילידה ביתית - סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד שאפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה, לבחירתכם • אזהרה: קלוריות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד או פשוט: קוקילידה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • לעוגיות שיבולת שועל:
  • 3/4 כוס קמח לבן / מלא (100 גרם)
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל (180 גרם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 113 גרם חמאה / מרגרינה רכה מאוד
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר (134 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
  • 1/2 ק"ג גלידת וניל חלבית / פרווה
  • לציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן הכנת סנדוויץ' גלידה ושוקולד:

רגע לפני: מתכון לסנדוויץ' עוגיות עם גלידה ושוקולד או פשוט: קוקילידה ביתית חלבית או פרווה, לבחירתכם. המרכיב הכי חשוב במתכון הזה הוא סבלנות.

הכנת עוגיות שיבולת שועל:

• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, והמלח.

• מעבדים במיקסר את החמאה או המרגרינה יחד עם הסוכר, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.

• מוסיפים את תערובת הקמח לקרם, וממשיכים לעבד את להטמעה. מוסיפים גם את שיבולת השועל והצימוקים.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ויוצקים עליה 24 תלוליות מהתערובת במרחקים שווים, בעזרת כף. מרטיבים את הידיים ובעזרת קצות האצבעות משטחים את התלוליות לעוגיות עגולות, אך לא יותר מידי. העוגיות יתפשטו עוד באפייה.

• אופים במשך 8-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מעבירים לרשת אפייה לצינון מוחלט.

הכנת ציפוי השוקולד:

• קוצצים גס את השוקולד, וממיסים עם השמן במיקרוגל (לא יותר מידי זמן, נזהרים שלא יישרף) בשיטת בן מארי (סיר קטן בתוך סיר גדול מלא מים רותחים), תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת נוזל שוקולדי חם.

רגע האיחוד:

• מניחים לגלידה להפשיר מעט, ומתחילים לעבוד בזריזות: מניחים כף גלידה על עוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת ומוחצים בעדינות, כדי שהגלידה תתפשט על כל שטח העוגיות. מחליקים סביב בעזרת סכין שהגלידה לא 'תברח' משולי העוגיות.

• מכניסים את הסנדוויצ'ים להקפאה למשך שעה-שעתיים.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מוציאים מההקפאה, וטובלים כל סנדוויץ' גלידה בשוקולד המומס, עד שהם מצופים היטב. הדרך הפשוטה והנקייה לעשות זאת היא לנעוץ קיסם בגלידה הקפואה, לטבול בשוקולד, כך שיהיה מצופה מכל עבר. מניחים כף שוקולד על נייר האפייה, ועליו את הסנדוויץ' כשהוא מאונך. כך עם כל העוגיות.

• מכניסים להקפאה למשך שעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר