מתכון לפריטטה תפוחי אדמה - ארוחה מושלמת במחבת

הפריטטה היא הגרסה האיטלקית לחביתה, עם תוספות טעימות שהופכות את האומלט לארוחה שלמה. והכי כיף? הכל קורה במחבת. מתכון לפריטטה עם תפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה מושלמת במחבת: פריטטה תפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 7 ביצים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פריטטה תפוחי אדמה:

רגע לפני: הפריטטה היא הגרסה האיטלקית לחביתה, עם תוספות טעימות שהופכות את האומלט לארוחה שלמה. והכי כיף? הכל קורה במחבת. מתכון לפריטטה עם תפוחי אדמה.

• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד שהם מתרככים, אך לא יותר מידי.

• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות קטנות שוות.

• מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• מערבבים היטב בקערה את הביצים, החלב, הפטרוזיליה והגבינה המגוררת, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה.

• מבשלים את תפוחי האדמה עם הבלילה, עד שהתחתית מתייצבת. מעבירים את הפריטטה לתנור לגימור סופי, ואופים עד שהיא זהובה מכל כיוון.

• חותכים למשולשים ומגישים עם סלט ירקות רענן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר