ספיישל פורים

מתכון לאוזני המן במילוי עוף פטריות ואגוזים לכבוד פורים

מנת פתיחה מוצלחת וטעימה לסעודת פורים: מתכון לאוזני המן במילוי פיקנטי של עוף ופטריות על בסיס בצק עלים, שחוסך התעסקות עם בצק וכלים מיותרים בכיור (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
אוזני המן במילוי עוף פטריות ואגוזים לכבוד פורים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 רדיד בצל עלים
  • 400 גרם חזה עוף
  • 2 סלסילות פטריות טריות
  • 1 בצל גדול
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • חופן קשיו שבור גס
  • 2 כפות חרדל חלק
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כף מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 1 ביצה

אופן הכנת אוזני המן במילוי עוף ופטריות:

1. מפשירים את בצק העלים ושומרים במקרר עד לסיום הכנת המלית.

2. חותכים לקוביות קטנות את חזה העוף, פורסים לפרוסות את הפטריות, וקוצצים את הבצלים.

3. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות, תוך ערבוב בכף עץ. מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים יחד.

4. מוסיפים למחבת את הפטריות, מתבלים בחרדל, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, ומסירים מהאש.

5. מרסקים גס את הקשיו, מוסיפים לתערובת, מערבבים ומניחים בצד לצינון.

רגע האיחוד:

6. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את בצק העלים לעלה מלבני, לא דק מידי.

8. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

9. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית, סוגרים את הקצוות במרכז, כמו אוזני המן, ומהדקים היטב את נקודות החיבור.

10. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית, מברישים כל אחת בביצה טרופה, ואופים במשך 25 דקות עד להזהבה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר