לכבוד שבת

מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי שום וחציל קלוי

מנה שוברת שגרה ומסורת של געפילטע פיש נצחי או דגים ברוטב אדום: מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי חצילים פיקנטי ועדין - שידוך נהדר בין רוטב איולי שום וחציל קלוי (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלמון ברוטב איולי שום וחציל קלוי. מנה מנצחת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילה סלמון טריים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס שמן זית
  • ענף רוזמרין
  • 1 כף מלח גס
  • לרוטב האיולי:
  • 1 חציל בלאדי
  • 3 שיני שום
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן
  • קורטוב מלח

אופן הכנת סלמון ברוטב איולי:

רגע לפני: מנה שוברת שגרה ומסורת של געפילטע פיש נצחי או דגים ברוטב אדום: מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי חצילים פיקנטי ועדין - שידוך נהדר בין רוטב איולי שום וחציל קלוי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, מזלפים מעל את שמן הזית והיין, מתבלים במלח ומניחים את ענף הרוזמרין בין הנתחים.

• אופים במשך 20 דקות, עד להשחמה ומוציאים.

• במקביל, מכינים את הרוטב: קולים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים עד לריכוך.

• מעבירים את החציל למסננת למשך 30 דקות, להגרת הנוזלים.

• מסירים את קליפת החציל השרופה ומעבירים לקערה.

• טוחנים היטב את בשר החציל במקל בלנדר.

• שוברים את הביצה לכוס רחבה וגבוהה, מוסיפים את שיני השום בשלמותן וקורטוב מלח וטוחנים במקל בלנדר, תוך כדי שמוסיפים פנימה בהדרגה את השמן.

• מערבבים היטב את תערובת הביצה והחציל הקלוי.

אופן ההגשה: לכל סועד מניחים על צלחת נתח סלמון אפוי ועליו 2 כפות מהרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר