לכבוד שבת

מתכון לקינוח קרמבל חמוציות ותפוחים מפנק

לרגל השבת הקרירה שזכינו לה באמצע אביב ישראלי, מה מושלם יותר מקינוח אנגלי מפנק בטעם של חורף? מתכון לקינוח קרמבל חמוציות ותפוחים, עסיסי ונמס בפה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קינוח קרמבל חמוציות ותפוחים מפנק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 10 תפוחי עץ מזן גרנד אלכסנדר
  • 2 כוסות חמוציות מיובשות
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לפירורי הקרמבל:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם מרגרינה
  • קמצוץ קינמון (לבחירה)

אופן הכנת קרמבל חמוציות ותפוחים:

רגע לפני: לרגל השבת הקרירה שזכינו לה באמצע אביב ישראלי, מה מושלם יותר מקינוח אנגלי מפנק בטעם של חורף? מתכון לקינוח קרמבל חמוציות ותפוחים, עסיסי ונמס בפה.

• מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.

• מחממים את קוביות התפוחים בסיר רחב, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ומגירים עסיס.

• מוסיפים את החמוציות, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש.

• ממלאים תבניות אישיות בתערובת התפוחים והחמוציות - עד 3/4 מנפח התבנית.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מעבדים ידנית או בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, המרגרינה (כשהיא חתוכה לקוביות) וקמצוץ קינמון. עד לקבלת בצק פירורי.

• מפזרים את פירורי הבצק באופן שווה על תערובת התפוחים שבתבניות.

• אופים במשך 30 דקות או עד שפירורי הקרמבל מזהיבים.

• מגישים חם עם כדור גלידה וניל קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר