מה אוכלים היום?

מתכון למעורב ירושלמי עסיסי בפיתה ורוטב טחינה ביתי

ל'יום ירושלים' יש משמעות סנטימנטלית מיוחדת - גם אם אתם לא ירושלמים. אז מה מתאים יותר מלהגיש היום בארוחה המשפחתית פיתה עם מעורב ירושלמי עסיסי ורוטב טחינה ביתי? מתכון למעורב ירושלמי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מעורב ירושלמי עסיסי בפיתה ורוטב טחינה ביתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם חזה עוף
  • 400 גרם כבד עוף
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף הל טחון
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • לרוטב הטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • עד 1 כוס מים

אופן הכנת מעורב ירושלמי:

רגע לפני: ל'יום ירושלים' יש משמעות סנטימנטלית מיוחדת - גם אם אתם לא ירושלמים. אז מה מתאים יותר להגיש היום בארוחה המשפחתית פיתה עם מעורב ירושלמי עסיסי ורוטב טחינה ביתי? מתכון למעורב ירושלמי נהדר.

• קוצצים את נתחי העוף לקוביות בגודל סנטימטר וחצי.

• פורסים את הבצל לטבעות.

• מערבבים בקערה את קוביות העוף, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך 5 שעות עד יממה.

• מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה, מוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.

• הכנת רוטב הטחינה: כותשים את השום ומערבבים היטב בקערה יחד עם הטחינה הגולמית, הלימון ועד כוס מים אחת - עד לקבלת מרקם סמיך-נוזלי.

• מגישים את תערובת העוף בפיתה, מזלפים מעל את הטחינה, מוסיפים ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס - מתכון לצ'יפס מושלם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר