מתכון לעוגת תפוחים בחושה

אל תבהילו את מערכת העיכול בסוף הצום. מה כן? תנו לה פרוסת עוגה שתחזיר אותה בהדרגה לפעילות. מתכון לעוגת תפוחים בחושה נהדרת וטעימה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוגת תפוחים בחושה נהדרת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד סמית
  • 1/4 2 כוסות קמח לבן
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 אבקת אפיה
  • 3/4 כוס שמן
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנת עוגת תפוחים בחושה:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל שווה.

• ממיסים את החמאה במחבת, ומוספים את קוביות תפוחי העץ, 2 כפות סוכר ואת הקינמון ומערבבים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.

• מפרידים בזהירות את הביצים, ובקערת מיקסר מקציפים היטב את החלבונים עם שאר הסוכר.

• מנמיכים את המהירות, ומוסיפים את השמן בזילוף דק.

• מכבים את המיקסר, ובעזרת מרית מקפלים לתוך הקציפה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.

• מוסיפים את החלמונים לבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• בתבנית עגולה, מסדרים את התפוחים המבושלים בשכבה אחת, ועליה יוצקים את התערובת, ומשטחים.

• אופים במשך 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר