מחירי הפירות גבוהים במיוחד? כך תבחרו אותם בתבונה

אין כמו קערת פירות עסיסיים וקרים ביום קיץ חם. אך כמה מאכזב לגלות כי הפירות במקרר בשלבי ריקבון מתקדם, או בוסריים מידי? מדור צרכנות נבונה מגיש: המדריך המלא לבחירת פירות (צרכנות)

שושי מילר | כיכר השבת |
(תמונה: שאטרסטוק)

פרקתי את סלסלת הפירות שהבאתי זה עתה עימי מן הסופרמרקט, ושוב פעם שמעתי את בעלי מפרק את המיתוס בפעם המי יודע כמה: "השחור שבבנה זה לא דבש. למרות מה שסבתא שלך סיפרה לך". בלעתי את רוקי יחד עם העלבון, אך בליבי פנימה אמרתי לא עוד! שוב אני לא מביאה הביתה פירות קלוקלים.

החלטתי שהפעם, אני עושה תחקיר מעמיק, ומפסיקה לזרוק את הכסף לפח. לפניכם הטיפם הטובים שאספתי בדרך לסלט הפירות המושלם.

אין כמו מראה בריא

לפני הכל: הנה כמה כללי אצבע שיעזרו לכם בבחירת כל פרי או ירק. שימו שלב.

1. שימו לב שגודל הפרי ומשקלו תואמים. זה לחלוטין עניין של אינטואיציה, אבל זה די קל, וזה משתלם. חשבו על זה, עם הפרי גדול אך קל, סיכוי טוב שהוא אכול מפנים, או בשל ריקבון או על ידי תולעים. אנחנו נוטים לבחון את הפרי מצידו החיצוני, אבל אין לנו שום מידע על איכותו מבפנים, משקל הפרי יכול לתת אינדיקציה מצוינת.

2. הקפידו על צבע בהיר ומלא. לא דהויי ובלי כתמים.

3. מראה טוב וחלק יעיד על אחסון נאות.

תפוח: תפוחים תבחרו לרוב על פי צורה חיצונית, כמו כל הפירות גם לגבי תפוחים תקף הכלל של "כל הנראה טוב מחברו טעמו טוב הימנו" צבע חזק ומראה שלם ובריא הוא מתכון לתפוח טוב, אבל, שימו לב הימנעו מתפוחים מבריקים יתר על המידה או "חיוורים" ו"עייפים".

אבוקדו: האבוקדו עדיין נמצא במדפי המרכולים, אך הוא יקר בעונה זו. אם בכל זאת החלטתם ללכת על אבוקדו הנה הטיפ לבחירה נכונה.

"אבוקדו קונים רך או לא קונים אותו בכלל"? טעות. אם אתם מתכננים לאכול את האבוקדו היום או מחר וודאי שאבוקדו רך הוא בשבילכם, אבל אם אתם קונים כמות לשבוע או לימים מספר, עדיף לקנות את האבוקדו קשה, אחרת אבוקדו רך לאחר יום יומיים משחירים פניו. אם בכל זאת אתם רוצים אוכל ביד ומיד, הכניסו את האבוקדו לשקיות נייר באוויר החדר, כך תאיצו ההתרככות של האבוקדו.

אגס: הזן שמגודל בישראל הוא "ספדונה" זן עסיסי בעל קליפה דקה ומתמסמסת. על הקליפה להיות חלקה ונקייה מכתמים, קשיחות הפרי מלמדת על טריות אבל אם קונים את האגס ל"היום מחר" אפשר וכדאי לקנות אותו רך (לא רך מדי) אבל שוב נקי וחסר כתמים.

בננה: נחזור על הידוע: בננה שחורה זה לא בננת דבש זה בננה רקובה וסליחה סבתא בקטע הזה העצה שלך לא הייתה מועילה. על הבננה להיות נקייה חלקה וקשיחה בדיוק כמו אגס אם היא ירוקה זה אומר שיקח לה זמן הבשלה ארוך, ההמלצה שלנו לקנות את הבננות כשהן מתחילות להצהיב ולא לקנותן שהן כבר צהובות.

מנגו: בניגוד לדעה הרווחת, צבעו של המנגו אינו אומר דבר מכיוון שקיימים זנים ירוקים לחלוטין. המנגו צריך להיות בשל, בכדי של תאכלו בושר ושיניכם תקהינה, אם העוקץ של המנגו שקוע סימן הוא שהמנגו תפח לגודלו המקסימלי והרי הוא בשל. אם באפשרותכם לראות את צבעו של תוך הפרי ודאו כי הוא צהוב עמוק המעיד על בשלות עמוקה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר