מתכון לקציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה - פיקניק בסטייל

לפנק לפנק: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קציצות בשר וטחינה עסיסית בפיתה. לפנק לפנק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר עם שומן
  • 200 גרם בשר כבש טחון
  • 2 בצל לבן
  • 10 שיני שום
  • 2 ביצים
  • עד 1/2 כוס פירורי לחם (לייצוב העיסה)
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 כף כמון טחון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • לטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 לימון סחוט היטב
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת קציצות בשר וטחינה ביתית:

רגע לפני: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות.

הכנת הטחינה:
• מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הטחינה, עד לקבלת ממרח אחיד. שומרים במקרר ופונים להכנת הקציצות.

הכנת הקציצות:
• קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה. מסירים מהאש.

• כותשים את השום ומעבדים בקערה יחד עם הבשרים, הבצל המטוגן, הביצים, התבלינים ופירורי הלחם - עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה. מוציאים, ולשים שוב את העיסה.

• יוצרים קציצות בגודל שווה, משמנים פלנצ'ה או מחבת פסים, מחממים היטב ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

• במקביל, מכינים את הסלט: קוצצים 5 עגבניות מוצקות, 1 בצל סגול, 4 שיני שום ופלפל חריף אחד (מסירים את הגרעינים), מתבלים מעט שמן זית, מלח ולימון סחוט ומערבבים היטב.

אופן ההגשה: בכל חצי פיתה מכניסים 2 קציצות, מזלפים מעל טחינה בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד סלט העגבניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר