מדריך: 6 כלי מטבח שחייבים להחליף פעם בתקופה

חזקים ואיכותיים ככל שיהיו, גם לכלי המטבח יש תאריך תפוגה. מדריך: 6 כלי מטבח שחייבים להחליף פעם בתקופה, אחרי שיכולת העבודה שלהם פגה, הם יעילים פחות ואף עלולים לגרום נזק בריאותי (סטייל)

כלי מטבח - גם להם יש תאריך תפוגה (צילום: shutterstock)

ממש כמו לאוכל, גם לכלי המטבח יש תאריך תפוגה. גם אם פיתחתם מערכת יחסים רבת אמוציות עם המחבת או הסכין - צריך לדעת מתי להיפרד מהם לשלום. למה? כי מלבד השחיקה והעובדה שיעילות העבודה שלהם פוחתת, אתם עלולים לחטוף נזקים בריאותיים לא נעימים.

אז איך יודעים מתי להחליף?

כפות עץ: בכל 5 שנים
או כאשר אתם מוצאים על הכף סדקים, שריטות עמוקות ושינויי צבע.

מריות גומי: כל שנתיים
או כאשר יש על המרית שריטות עמוקות, שבר, חלקים נמסים או כתמים. בכנות, יש משהו אומלל יותר ממרית "לבנה" בגוון כתום?

סכינים: כל שנתיים
או כאשר הם שבורים, חלודים או שלא ניתן להשחיז אותם יותר. טיפ של מקצוענים: תוכלו להאריך את תוחלת החיים שלהם באמצעות השחזה פעם בשבוע.

כלי מטבח מטפלון או ציפוי לא-דביק אחר: כל 2-3 שנים
או כאשר המשטח שחוק או מלא שריטות וניקוי הכלי הופך לסיוט. טיפ של מקצוענים: תוכלו לשמור עליהם משריטות לאורך זמן באמצעות אחסונם בתלייה או בערימה עם מגבת נייר בין אחד לשני.

קרש חיתוך מפלסטיק: כל 3 שנים
או כאשר קרש החיתוך בעל חריצים עמוקים באדיבות הסכין. בכל מקרה, הקפידו להשתמש בקרשי חיתוך נפרדים לבשר-עוף, פירות-ירקות או שתצטרכו לחיות בחשש שחיידק סלמונלה קפץ לבקר בסלט שלכם.

מיכל הבלנדר (הכלי בחלק העליון): אם הוא נפל או שהבסיס נרטב במים
כלומר, זה לפי המלצת הצרכנים. אופציה אחרת, תוכלו פשוט להחליף את הלהבים כשהם הופכים לכהים (בהתאם לדגם היצרן שלכם).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר