לכבוד שבת

מתכון לכבד עוף ופירות קיץ במתיקות מעודנת

מנה מלאת עסיס עם לוק מושלם לשולחן השבת: מתכון לכבד עוף ופירות קיץ - כשהכבדים נותנים קונטרה ומאזנים את הרוטב המתקתק (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כבד עוף ופירות קיץ במתיקות מעודנת (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם כבד עוף צלוי
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 בצלים סגולים
  • 5 כפות שמן
  • 3 נקטרינות
  • 3 שזיפים סגולים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לקישוט: 1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנת כבד עוף ופירות:

רגע לפני: מנה מלאת עסיס עם לוק מושלם לשולחן השבת: מתכון לכבד עוף ופירות קיץ - כשהכבדים נותנים קונטרה ומאזנים את הרוטב המתקתק.

• חותכים לקוביות את הנקטרינות והשזיפים

• מקלפים ופורסים את הצלים לטבעות מעט עבות.

• מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, תוך ערבוב מתמיד.

• מוסיפים לסיר את קוביות השזיפים והנקטרינות, מבשלים ומערבבים במשך 3 דקות.

• מוסיפים את הכבדים, מתבלים בפלפל ומלח ומכסים את הסיר לבישול של 4 דקות - מנערים את הסיר ולא מערבבים, כדי שהפירות לא יתרסקו.

• מוסיפים את הסילאן והשקדים, נותנים ניעור נוסף ומסירים מהאש.

• מגישים על מצע פירה או לצד תפודים אפויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר