לכבוד שבת

מתכון לניוקי, חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון

מה יש לנו כאן? תוספת מושלמת לעיקרית בשולחן השבת שגונבת את ההצגה, לא מחזירה שבויים או איך שלא תרצו לקרוא למנה מוצלחת במיוחד: מתכון לניוקי, עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
ניוקי, חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת ניוקי בוואקום
  • 300 גרם חזה עוף
  • 3 כוסות שעועית ירוקה שלמה קפואה
  • 6 שיני שום
  • 5 כפות שמן
  • 1 לימון סחוט היטב
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

רגע לפני: מה יש לנו כאן? תוספת מושלמת לעיקרית בשולחן השבת שגונבת את ההצגה, לא מחזירה שבויים או איך שלא תרצו לקרוא למנה מוצלחת במיוחד: מתכון לניוקי, עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון.

• פורסים דק את חזה העוף.

• פורסים את שיני השום.

• מחממים בווק את השמן, מוסיפים את הניוקי ומקפיצים במשך 4-6 דקות, עד שכולם מזהיבים.

• מוסיפים את רצועות חזה העוף, ומטגנים במשך 4 דקות נוספות, עד שהוא משנה את צבעו.

• מוסיפים את השעועית, ומקפיצים במשך 2 דקות נוספות.

• מוסיפים את השום הפרוס, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, נותנים ערבוב נמרץ ולבסוף סוחטים מעל את הלימון.

• משהים את הווק על להבה בינונית, עד לספיגת טעמים ומסירים מהאש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר