ספיישל ראש השנה

מתכון למאפה שושני שמרים ותפוחים יפהפה לראש השנה

מאפה נהדר, מתוק וטעים שיסדר אתכם בראש השנה: מה יש כאן? תפוחים, דבש ושושני שמרים שכיף להשוויץ בו בשולחן החג. השפית מורן פינטו במדריך וידאו ומתכון להכנת המאפה שלב אחרי שלב, עד לתוצאה היפהפייה והמרשימה כל כך. שנה טובה! (מתכוני חגים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מאפה שושני שמרים ותפוחים יפהפה לראש השנה (צילום: ZOA PRODUCTIONS)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 קוביית שמרים טריים שמרית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/4 1 כוסות מים פושרים
  • 4 תפוחי עץ חרמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • קמצוץ קינמון

אופן הכנת מאפה שמרים ותפוחים:

• מעבירים את הקמח (לאחר ניפוי) לקערת מיקסר עם וו לישה, ומפוררים לתוכו את קוביית השמרים. מפעילים על מהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, הביצה, השמן והמים.

• מעבדים יחד עד לקבלת בצק אחיד. אם העיסה דביקה מידי, ניתן להוסיף מעט קמח.

• מניחים את הבצק בצד לתפיחה של שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• בינתיים, פורסים את התפוחים לעיגולים דקים ככל האפשר, ומוציאים את הליבה, ליצירת טבעות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מניחים את התפוחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק למלבן.

• בעזרת גלגלת, פורסים את המלבן ל-3 רצועות ארוכות ברוחב שווה.

• מניחים בטור את התפוחים על רצועות הבצק, מגלגלים את קצה הבצק עם טבעת התפוח, וחותכים אחרי גלגול אחד עם הגלגלת (ראו וידאו), ליצירת שושנים.

• מסדרים את השושנים במעגל, צמוד לדופן של תבנית של עגולה. כדי לשמור על צורה אחידה ויפה, ניתן להניח במרכז התבנית רינג מתכת.

• נותנים לשושנים כרבע שעה של התפחה נוספת, ובסופה מורחים את השושנים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים מעל את הקינמון.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-שחום יפה.

• במרכז הריק של המאפה, מניחים צנצנת דבש ומגישים.

שנה טובה!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר