ספיישל סוכות

מתכון לגאלט אוכמניות - כמו פאי, רק פחות מסובך

במקום להתעסק עם שולי פאי מדויקים, פשוט מקפלים את קצוות הבצק על המלית ושולחים לתנור. העובדה שהוא לא צריך להיות מושלם, פשוט הופכת אותו לכזה. מתכון לגאלט אוכמניות מפנק וטעים (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
גאלט אוכמניות מפנק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1 אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח
  • מלית אוכמניות מוכנה
  • לקישוט: פרוסות שקדים מולבנים ואבקת סוכר

אופן הכנת גאלט אוכמניות:

רגע לפני: במקום להתעסק עם שולי פאי מדויקים, פשוט מקפלים את קצוות הבצק על המלית ושולחים לתנור. העובדה שהוא לא צריך להיות מושלם, פשוט הופכת אותו לכזה. מתכון לגאלט אוכמניות מפנק וטעים.

• בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את החמאה (כשהיא חתוכה לקוביות) והסוכר, עד להיטמעות מלאה. מוסיפים את הביצה, החלמון (רק הצהוב) ומעבדים היטב.

• מוסיפים את הקמח (לאחר ניפוי) ואבקת האפייה, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מוסיפים את המלח, מעבדים עוד דקה ומוציאים.

• מקמחים משטח עבודה, ומעבדים עליו ידנית את הבצק. מחזירים לקערה, מכסים בניילון ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקמחים שוב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעיגול לא מדויק בעובי 1.5 ס"מ. מעבירים לתבנית.

• במרכז הבצק, מניחים בנדיבות ממלית האוכמניות, אך שומרים על מרחק של 8 ס"מ מהשוליים.

• מקפלים את שולי הבצק על המלית באופן חופשי, ומורחים את הבצק בביצה טרופה.

• אופים במשך 25 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב יפה.

• מפזרים מעל פרוסות שקדים מולבנים או אבקת סוכר, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר