ספיישל סוכות

מתכון לכדורי טונה פיקנטיים מצופים שומשום ומטבל אבוקדו

מי שאירח פעם בסוכה, יודע: המנות המוגשות בארוחה חייבות להיות גמישות בכמויות, לא מורכבות ומהירות הכנה. הנה מנה כזו שתשמחו לאמץ: מתכון לכדורי טונה פיקנטיים מצופים שומשום ומטבל אבוקדו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כדורי טונה מצופים שומשום ומטבל אבוקדו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 200 גרם טונה
  • 4 שיני שום
  • 1 כף צ׳ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 100 גרם שומשום
  • למטבל האבוקדו:
  • אבוקדו גדול ובשרני
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לזילוף: שמן זית או שמן אבוקדו

אופן הכנת כדורי טונה ומטבל אבוקדו:

• מסננים את הטונה מנוזלים, וקוצצים דק ככל האפשר, ומעבירים לקערה.

• כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה. מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

• מניחים בצד להשהיה של 20-30 דקות, כדי שהטעמים יתאחדו.

• יוצרים כדורים בגודל שווה מתערובת הטונה, ומגלגלים בשומשום.

• הכנת המטבל: מועכים את המטבל היטב, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

אופן ההגשה: מניחים בצלחת 3 כפות ממטבל האבוקדו, מזלפים מעל שמן זית, מניחים מעל כדור טונה ומוסיפים סלט ירקות רענן בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר