Home Made

מתכון לגרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה

הדרך המושלמת לפתוח את היום: מתכון לגרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה. המרקם הפריך והמתיקות המעודנת יהפכו את הגרנולה לארוחת קבועה בתפריט הבוקר שלכם. הכי טעים להצמיד לכוס קפה עשוי היטב או יוגורט (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/2 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנת גרנולה ביתית:

הטוויסט: במקום לערבב את הגרנולה במרווחים קבועים בזמן שהיא בתנור, פשוט נותנים לה להיאפות על חום נמוך והופכים רק פעם אחת.

• מחממים את התנור ל-120 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית סטנדרטית (30X60 ס"מ).

• בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מגיעה לנקודת רתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל יחד עם אגוזי המלך והפקאן, ומתבלים בקינמון, אגוז מוסקט ומלח ים.

• מוסיפים את השמן ותמצית הווניל לסירופ הסוכר, ומערבבים היטב.

• יוצקים את הנוזלים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או בידיים, עד לאיחוד מלא.

• משמנים את נייר האפייה, מעבירים לתבנית את התערובת ומשטחים לשכבה אחידה ועבה, אך שאינה עוברת את שפת התבנית.

• אופים במשך 75 דקות, מוציאים מהתנור ובעזרת מרית גדולה, הופכים את הגרנולה לצידה השני. מחזירים לתנור לאפייה במשך 30 דקות נוספות, עד שהגרנולה יבשה ופריכה.

• מוציאים מהתנור, ונותנים לגרנולה להצטנן היטב לפני ששוברים אותה לפיסות' חותכים למלבנים בגודל שווה מפוררים ומעבירים לכלי אטום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר