מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות דג ועשבי תיבול בטעם עשיר

הן בהירות, עשירות בטעמים ומנצחות את כל השאר: מתכון לקציצות דג ועשבי תיבול נימוחות עם מעטה פריך וקריספי ופנים עסיסי, עשוי היטב. הן אולי דורשות מעט עבודה, אך התוצאה שווה את המאמץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קציצות דג ועשבי תיבול בטעם עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • פילה דג בקלה או בס במשקל 450 גרם
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות יין לבן
  • 450 גרם תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום קצוץ
  • 1 בצל ירוק
  • 1 פלפל סרנו
  • קמצוץ פלפל קאיין
  • גרידת לימון קטן
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח מנופה

אופן הכנת קציצות דג ועשבי תיבול:

• מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים.

• כותשים את השום.

• מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות עד להזהבה.

• מתבלים את פילה הדג בכפית מלח ופלפל שחור, מוסיפים למחבת ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את היין ו-2 כפות מים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את המחבת ומבשלים את הדג במשך 8-10 דקות. מסירים את הדג מהמחבת לכלי נפרד, ושומרים על הנוזלים והשום.

• מגביהים את הלהבה, מוסיפים למחבת את פרוסות תפוחי האדמה, ומתבלים בחצי כפית מלח. יוצקים מים על תפוחי האדמה, עד לכיסוי, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים את תפוחי האדמה במשך 15 דקות, עד לריכוך.

• מעבירים את תפוחי האדמה והשום לקערה גדולה, ומרסקים למחית.

• קוצצים את הבצל הירוק - את החלק הירוק והחלק הלבן.

• קוצצים דק את הפלפל הסרנו, ללא הזרעים.

• מפוררים את הדג לקערה, ומוסיפים ביצים, הוסברה, בזיליקום, בצל ירוק, פלפל סרנו, פלפל קאיין, גרידת לימון ופירורי לחם. מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מכסים את הקערה ומעבירים לקירור למשך 3 שעות.

• מעבירים את הקמח לצלחת שטוחה.

• יוצרים קציצות נדיבות מהתערובת, בגודל 1/4 כוס, ומגלגלים בקמח.

• במחבת גדולה, מחממים 5 כפות שמן על אש בינונית, ומטגנים את הקציצות עד להזהבה, 8-5 דקות מכל צד. מסירים מהאש לנייר סופג.

המלצת הגשה: הניחו 2 קציצות עבור כל סועד, הוסיפו מעט מיונז ופלחי לימון רענן. כמה פשוט, ככה מושלם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר