טבעי שזה בריא

מתכון לעוגת מולסה נימוחה וקלה להכנה

מכירים את זה שאתם מחפשים משהו 'קטן ומתוק' לקינוח, אבל כל מה שיש למקרר שלכם להציע עלול לחבל בדיאטה שרק התחלתם? אז הנה מתכון לעוגה שתענה על כל הדרישות: מתוקה וטעימה, פשוטה מאוד להכנה ואפילו בריאה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת מולסה נימוחה - הגרסה הבריאה לעוגת שוקולד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 120 גרם חמאה + חמאה לשימון התבנית
  • 2 כוסות קמח + קמח לקימוח התבנית
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות מולסה כהה

אופן הכנת עוגת מולסה:

נתחיל מהסוף: זה לא עוד מתכון לעוגת שוקולד. מה כן? מתכון לעוגת מולסה - כשרוצים משהו 'קטן ומתוק' לקינוח, אבל כל מה שיש למקרר שלכם להציע עלול לחבל בדיאטה שרק התחלתם. עוגה טעימה ומתוקה, פשוטה מאוד להכנה ואפילו בריאה.

המולסה, או בשמה העברי - דִּבְשָׁה, היא סירופ כהה וסמיך הנוצר מבישול סלק סוכר או מיץ קנה סוכר. המולסה מעניקה לסוכר החום או סוכר דמררה את צבעם, והיא אף משמשת כבסיס להכנת משקה רום.

ציוד נדרש: תבנית אפייה מרובעת בגודל 20X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• משמנים את תבנית האפייה בחמאה (שהועדתם לשימון התבנית, לא מה-120 גרם), ומקמחים במעט קמח.

• מנפים את הקמח לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים סודה-לשתייה, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, קינמון ומלח ומערבבים היטב.

• בסיר קטן, מרתיחים כוס מים, וכשהמים רותחים, מוסיפים לתוכם את החמאה, חתוכה לקוביות ומערבבים עד להמסה מוחלטת.

• מוסיפים את החמאה המומסת לקערת הקמח, ומערבבים.

• טורפים את הביצים, ומוסיפים לקערה, יחד עם המולסה. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

• יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך 35-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

אופן ההגשה: פורסים לקוביות ומגישים חמים עם שוקולד מומס, רוטב קרמל או קצפת.

הערה: לגרסת פרווה, ניתן להחליף את החמאה במחמאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר