מה אוכלים היום?

מתכון לפאי רועים עשיר בגרסת פרווה שאסור לפספס (צמחוני)

במקור מדובר בשכבות בשר ועליהן מחית פירה תפוחי אדמה, מאכל אנגלי ידוע המפורסם בשמו "פאי רועים". אך הפעם אנחנו מגישים לכם אותו בגרסת פרווה עשירה וגימור פריך שפשוט אסור לפספס. הכי כיף? אפשר לקנח בעוגה חלבית. יו וולקאם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פאי רועים אנגלי - גרסת הפרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 600 גרם תפוחי אדמה
  • 600 גרם בטטות
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 40 גרם מרגרינה
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 גזרים
  • 2 מקלות סלרי
  • שמן זית
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • חופן קטן של עלי תימין
  • 350 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות
  • 12 עגבניות מיובשות (הוראות ייבוש במתכון)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 100 מ"ל ציר ירקות או מים
  • 400 גרם עדשים שחורות
  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי - רק העלים
  • גרידת לימון אחד - מגרדים את כל קליפת הלימון לכלי (אופציונלי)
  • 30 גרם פירורי לחם - מפוררים עד דק לחם לא טרי

אופן הכנת פאי רועים פרווה:

במקור מדובר בשכבות בשר ועליהן מחית פירה תפוחי אדמה, מאכל אנגלי ידוע המפורסם בשמו "פאי רועים" או באנגלית, "שפרדס פאי". אך הפעם אנחנו מגישים לכם אותו בגרסת פרווה עשירה וגימור פריך שפשוט אסור לפספס. והכי כיף? אפשר לקנח בעוגה חלבית. יו וולקאם.

• מחממים את התנור ל-100 מעלות, חוצים לשניים את העגבניות, מסדרים אותן צפוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשה"פנים" שלהן כלפי מעלה. מפזרים בנדיבות מלח גס, ואופים במשך 2-4 שעות, עד שהעגבניות יבשות וצמוקות.

• מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20-30 דקות. מוציאים ומסננים מנוזלים.

• מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות.

הכנת המחית:

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות בגודל 2 ס"מ. אין צורך לדייק. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לסיר מלא מים קרים, מוסיפים כף מלחח שטוחה ומבשלים על אש בינונית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15-10 דקות, עד לריכוך. 5 דקות לאחר תחילת הבישול, מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה. מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לכלי נפרד, מסננים מנוזלים ונותנים להם להצטנן ולהתייבש.

• מחזירים את תפוחי האדמה והבטטות לסיר, מוסיפים את המרגרינה, ומלח ים ופלפל שחור לפי הטעם, ובעזרת מועך פירה, מועכים למחית חלקה.

הכנת המלית:

• מקלפים וקוצצים דק את הבצל, 2 שיני השום, הגזרים, גבעולי הסלרי.

• כותשים את זרעי הכוסברה. אם אין לכם מכתש ועלי, אלתרו והשתמשו בכלי יציב וגב של כף לכתישה.

• מעבירים את הירקות הקצוצים למחבת, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומטגנים יחד על אש בינונית. מוסיפים את עלי התימין, מערבבים ונותנים לתערובת להתבשל במשך 10 דקות, או עד שהירקות מתרככים.

• במקביל, קוצצים את הפטריות והעגבניות המיובשות, ומוסיפים למחבת עם הירקות המרוככים יחד עם כף חומץ ו-2 כפות שמן זית. מבשלים במשך 10 דקות.

• מוסיפים למחבת את היין, מגביהים את הלהבה ונותנים לתערובת לרתוח ולהעלות בועות.

• מנערים את המחבת ומוסיפים את העדשים והחומוס - יחד עם מי השימורים. מניחים לתערובת להתבשל במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והמרקם מתעבה ומסמיך.

• קוצצים את הפטרוזיליה לתוך המחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.

רגע האיחוד:

• משטחים את תערובת המלית בתבנית גדולה (בערך 25X30 ס"מ).

• מורחים מעל המלית את מחית תפוחי האדמה והבטטות ומיישרים בעזרת גב של כף.

• קוצצים את שן השום הנותרת ומערבבים בכלי יחד עם עלי הרוזמרין, גרידת הלימון, פירורי הלחם וכף שמן זית.

• מפזרים את תערובת פירורי הלחם על המחית, כשכבה שלישית, ומכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות, עד שהציפוי מלמעלה מקבל גוון זהוב-שחום.

• מגישים עם ירקות אהובים טריים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר