פסק הלכה חריף

הרב ציון בוארון: אין לצרף למניין משתמשי קלנועית בשבת

הדיין הגאון רבי ציון בוארון, מבכירי הדיינים הספרדים, מפרסם פסק הלכה חריף נגד שימוש בקלנועית בשבת וקורא לאסור לצרף אותו למניין ולהעלות אותו לתורה. "חילול חמור של כבוד השבת" (חרדים)

(צילום: יוסי זליגר, פלאש 90)

הדיין הגאון רבי ציון בוארון, מבכירי הדיינים הספרדים, מפרסם פסק הלכה כנגד המשתמשים בקלנועית בשבתות ובחגים, וקובע כי "אין לצרפם למניין ולהעלותם לתורה". הרב מנמק את האיסור בכך שמדובר ב"חילול כבוד השבת בצורה חמורה ביותר".

בפסק ההלכה שפרסם הרב הוא כותב כי "מדובר ברכב המיועד לשימוש זקנים תשושי כח, ולאנשים עם בעיות נכות, ואשר לצורך השימוש בשבתות ויו"ט פותח מנגנון מיוחד המפעיל את הרכב באמצעות פעולה הנקראת "גרמא" דהיינו הפעלת מנגנון שאין בו פעולה ישירה של מלאכה אלא במה שמוגדר כח כחו - פעולה הגוררת מכוחה פעולה אחרת שבאמצעותה מופעל הרכב..."

בהמשך כותב הרב: "בעצם הנסיעה ברכב כזה ביום שבת קודש ברחובות קריה יש משום חילול כבוד השבת בצורה חמורה ביותר. גם כאשר תולים שלט על הרכב האומר: "מיוחד לשבת" או סימון אחר כיוצא בזה, בודאי שזה לא מזור לעצם הפריצה, ואף גם אולי מוסיף יתר חומרא לעין כל וחילול ה' נורא בשער בת רבים, ואשר עלול בהחלט להביא לפרצות אחרות ברמיסת כבוד השבת".

לא בשבת. קלנועית (צילום: אביר סולטן, פלאש 90)

"גם אלה שהתירו את השימוש בגרמא, הוא דווקא בבתי חולים או ענייני ביטחון, כדי למעט במידת האפשר בחומרת איסור חילולי השבת במקום שאין ברירה אחרת" ממשיך הרב, "אך בשום אופן לא שימוש ברכב כזה ואפילו לצורך הגעה לתפילה".

"ואף אם שבימות החול הוא רוצה להחמיר על עצמו ולהגיע ברכב כזה להתפלל בציבור הרי זה משובח, אבל בשבת הרי שבעצם הגעתו לתפילה ברכב זה - לא רק שהוא לא עשה בזה שום מצווה, אלא נהפוך הוא שהוא עושה בזה איסור בראש כל חוצות. וביותר כשהוא "מהדר" להתעטף בטליתו כשהוא רכוב ומנהיג את הרכב בראש כל חוצות... ועל כגון זה אמר הנביא: "מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי בבואכם לראות פניי".

"והואיל ולצערנו הרי שהנגע הזה הולך ומתפשט ויש גם בתי כנסת שסידרו "חניון מיוחד" לזה בשבתות וכמה בזיון בכבוד השבת יש בזה לצערנו. אשר על כן נראה לדעתי, שעל גבאי בתי הכנסת לכתוב על לוח בית הכנסת שאין לצרף למניין אדם שמגיע ברכב זה בשבת, ומכל שכן שאין להעלותו לתורה".

"ולמזהיר ולנזהר בכבוד שבת קודשנו שלומם ירבה כמי נהר, ועליהם ועל כל בני ביתם תבוא ברכת הטוב, אמן כן יהי רצון" חותם הרב בוארון את פסק ההלכה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
בס"ד כדי לא להיות בבחינת "צדיק על חשבון אחרים" יואיל כבוד הרב לייסד עמותה של מתנדבים שיסיעו את הנכים לבית הכנסת בכיסאות גלגלים שיתרום הרב ואז לא יהיה צורך בקלנועית.
מנשה לב רן
21
כבוד הרב לא נתן מענה. האם נגזר על אבי להשאר בבית בשבת? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
20
אותם הרב בוארון כן מתיר לצרף למניין? או שלדעתו גם אותם יש לרדוף עד חורמה?
אלי
מכשיר שמיעה מופעל לפני השבת וקלנועית מופעלת בשבת עצמה האם הבנת זאת שטקר ?
מוטי
אני אוטם את האוזניות בקיסם..אסור בשום אופן לכבות ולהדליק מכשיר שמיעה בשבת...מה ניסית בדיוק לומר? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ניר
19
הרב רואה לנכון שזה חמור.מפאת חילול השבת..ישר כח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמואל.ח
18
כבודו טוען שחילול שבת הוא.. אבל בעצמו עובר עבירות של בין אדם לחברו ובכך מדחיק אנשים לבצע עבירות שבין אדם לאלוהיו. האם זה נציג האל או באם זה נציג הקורא לי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גוג
17
כבוד הרב לא יודע ושלא ידע מה הנזק שדברים מסוג זה גורמים לצער גדול אצל אדם נכה לא די בזה שהו נכה גם מנודה . יפה לו אם יבקש ש
אייל כרמל
16
ומרשים לעצמם להביע דעה מסויימת על פסק הלכה של דיין ותיק וידוע כמו הרב בוארון..במיוחד אשה מה לה ולזה..תילמדי לבשל יהיה לך יותר מצווה..
אליהו
15
בשבת,אבל מכאן ועד ללא לצרף אותם למנין,הדרך ארוכה,ועוד שיש חילונים שמגיעים לביהכ,ומצרפים אותם בלי שום חשש!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מעין
14
של מי שבוחר בחיים? הנכה בחר את מצבו? גזילת מצווה והתאכזרות לחלשים אינם יותר מאשר גניבת דעת.
דורש טוב
13
מספר 7 שואל שאלת תם: ומה יעשה אדם נכה?! מס'תומרת מה יעשה אדם נכה?! שישב בבית בחושך בכסא הגלגלים שלו ולא יטריד אותנו בנכותו. שלא יפריע לנו בבקשה להחמיר... אנחנו צדיקים מחמירים... ואחר כל זה אנחנו מתפלאים שמשיח לא בא כבר אלפיים שנה... "הירצה ה' באלפי אילים?! ברבבות נחלי שמן?! הגיד לך אדם מה טוב, כי א
זאב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: