מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה יבשה ובטטה סמיך ועשיר בטעמים

כמה פשוט, ככה טעים: מתכון למרק אפונה ובטטה חם סמיך ועשיר בטעמים שכיף לפנק איתו את המשפחה בחורף קר. מלבד הטעם המוצלח והעמוק של האפונה היבשה, היא גם בריאה ותורמת לגוף חלבון ופחמימות מזינות. לא תכינו? (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
גם טעים, גם בריא. מרק אפונה יבשה ובטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס אפונה יבשה שהושרתה במי ברז למשך 12 שעות או אפונה קפואה
  • 3 בטטות בינוניות
  • 2 בצלים
  • 6 שיני שום
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 4 כפות שמן זית

אופן הכנת מרק אפונה ובטטה:

רגע לפני: כמה פשוט, ככה טעים - מתכון למרק אפונה ובטטה חם סמיך ועשיר בטעמים שכיף לפנק איתו את המשפחה בחורף קר. מלבד הטעם המוצלח והעמוק של האפונה היבשה, היא גם בריאה ותורמת לגוף חלבון ופחמימות מזינות.

• מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות, בגודל שווה.

• קוצצים דק את הבצלים ופורסים את שיני השום.

• מחממים את השמן בסיר מרק עמוק, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה, עד לשקיפות.

• מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הבטטה, ומערבבים קלות.

• שוטפים את האפונה המושרית (או הקפואה - שאין צורך להשרות),ומוסיפים לסיר.

• מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, מוסיפים את המים, ומבשלים על אש בינונית למשך שעתיים וחצי.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות אישיות, מפזרים מעל בצל קצוץ ומוסיפים ריבועי לחם בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר