לכבוד שבת

מתכון לבראוניז שוקולד פרווה ללא אפייה - קינוח מושלם לשבת

30 דקות עבודה, רכיבים פשוטים ויש לכם קינוח פרווה מושלם לשבת: מתכון לבראוניז שוקולד עם ציפוי שוקולד מפנק, ריבועים קטנים של אושר שיתחסלו ברגע שיגיעו לשולחן. הכפילו כמויות (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בראוניז פרווה בציפוי שוקולד. קינוח מושלם לשבת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 1/3 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל
  • 3 1/3 כוסות (500 גרם) תמרים מגולענים רכים מזן מג'הול
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח ים, כתוש
  • 2/3 כוס (100 גרם) שבבי שוקולד מריר
  • לציפוי:
  • 3/4 כוס שמן קוקוס או חמניות
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח ים, לטעם

אופן הכנת בראוניז שוקולד:

רגע לפני: 30 דקות עבודה, רכיבים פשוטים ויש לכם קינוח פרווה מושלם לשבת: מתכון לבראוניז שוקולד עם ציפוי שוקולד מפנק, ריבועים קטנים של אושר שיתחסלו ברגע שיגיעו לשולחן. הכפילו כמויות.

• מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ.

• קוצצים לחתיכות קטנות את התמרים.

• במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל למרקם דק, אך משאירים כמה גרגרים בשלמותם, לחספוס קל.

• מוסיפים למעבד המזון את התמרים, הקקאו, תמצית הווניל ומלח הים, עד לקבלת תערובת אחידה.

• בשלב זה, מומלץ ללבוש כפפות חד פעמיות, ולשטח בשכבה שווה את התערובת בתבנית (הכפפות חוסכות הרבה לכלוך). בעזרת גב של כף גדולה, מיישרים ומחליקים את התערובת.

• מפזרים מעל את שבבי השוקולד, ובעזרת אותו כף, 'מוחצים' אותם לתוך התערובת.

• מעבירים את התבנית להקפאה למשך 10 דקות.

הכנת ציפוי השוקולד:

• יוצקים את שמן הקוקוס/חמניות לקערת ערבוב, ומוסיפים את אבקת הקקאו, המייפל, תמצית הווניל ומעט מלח ים ומקציפים לתערובת חלקה.

• מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את הציפוי באופן שווה.

• מחזירים את התבנית למקפיא, למשך 20 דקות לפחות, לגיבוש מלא של הבראוניז.

אופן ההגשה: כדי שהציפוי לא יימס, הבראוניז חייבים להישאר בהקפאה. מוציאים אותם 30 דקות לפני ההגשה, שוטפים סכין במים חמים או משפשפים את הסכין במגבת וחותכים בזהירות לריבועים שווים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר