חורף חם: כל הטיפים לאיטום הבית

החורף המבלבל נותן אותותיו, ואם לא נערכתם כראוי ייתכן שחוויתם כבר הצפה אחת או שתיים. קבלו את המדריך שישאיר את הבית שלכם חמים ונעים והכי חשוב אטום למים ולגשמים (בבית)

שושי מילר | כיכר השבת |
(שאטרסטוק)

האמת אני די מבולבלת, עד עכשיו לא היה ממש חורף ולא ממש קיץ, יש תחושה בחוץ כאילו החורף ב'ניוטרל' - קר אבל אין גשם, מעונן אבל הממטרים מבוששים. המצב הזה יכול להטריד, מצד שני יש לנו כאן הזדמנות מצוינת לטפל באיטום הבית רגע לפני שמגיעים לשיאו של החורף ולמנוע נזקים. לפניכם כמה טיפים המחולקים לשתי פרקים ניקיון ואיטום.

1. ניקוי

הפעולה הכי יעילה (ביחסי עלות תועלת) לשמירת הבית מנזקי החורף היא הנקיון. ניקיון פשוט של אזורים רגישים לרטיבות יחסכו לנו הוצאת אלפי שקלים על תיקון הנזקים.

חשוב שתערכו רשימה המותאמת לבית שבו הנכם מתגוררים, אך להמחשת הרעיון - הנה רשימה חלקית של המקומות הדורשים ניקוי לקראת החורף:

  • בגגות רעפים: ניקוי מרזבים והנקזים סביב שיפועי הגגות, כמו גם בדיקת השיפועים לוודא זרימת מים חלקה.
  • בבתי דירות משותפים: ניקוי יסודי והצבת רשתות בפתחי המרזבים בגגות ובמרפסות. חשוב לסכם בוועד הבית על ניקוי המרזבים של הבניין (בפרט אם ישנם מרזבים המועדים לתקלות מניסיון השנים שעברו) שיעשה באופן ממוסד על ידי הדיירים (ניתן באמצעות בדיקה פשוטה על ידי הזרמת מים מצינור בלחץ גבוה אל תוך המרזב), או על ידי חברה חיצונית באופן מסודר מידי שנה.
  • יש לנקות את הגגות מכל שיירי סיד, חול, זפת מתפוררת וסתם לכלוך. הלכלוך גורם להצטברות מים, ומקשה על זרימת המים אל הניקוז. כאשר יורדת כמות גשמים רבה והלכלוך מעכב את ניקוזם עלולים להיגרם נזקים לאיטום הגג, לקירות הבניין ולמערכת הניקוז.

2. לאטום

ציפויי חוץ: אם אתם מתגוררי בגוש דן, ככל הנראה ביתכם אינו מצופה אבן. ציפוי ישן ומתפורר הוא גם גורם משמעותי לרטיבות. ציפויי חוץ מגנים על קירות הבית מפגעי מזג האוויר, כך שבמידה ויש לכם רטיבות בקירות הבית יש לקחת בחשבון סדקים בציפוי החוץ. מלבד איטום איכותי, ציפוי החוץ גם נותן מראה מרגש ומפתיע לבית שלכם, וגם אם הוא קצת זקן (סך הכל 40), ציפוי מודרני יצעיר אותו.

אבן ירושלמית: בדיוק כמו בבית 'גוש דני', גם בתים ירושלמים מצופים, אך הציפוי מסיבי יותר - אבן ירושלמית. בבניה המודרנית רוב הבתים מצופים סוגי אבן שונים במגוון אדיר. בכל מקרה, בבתים מצופי אבן, פגיעה ב'רובה' שבין האבנים גורמת כמעט תמיד לרטיבות. חשוב לבדוק את הציפוי החיצוני ולזהות שברים באבן ובציפוי.

בבית: אסור לשכוח את הבית עצמו. במידה ויש חורים וסדקים רחבים בקירות, למלא במלט ולאחר מכן בטיח פולימרי מוכן (או כפי שימליצו לכם בחנות חומרי הבניין) לאחר התיקון יש להחליק את הטיח ולצבוע בשכבת צבע יסוד.

גג: יש לבדוק את הגג לפני החורף, במידה ומצב האיטום גרוע יש לפנות לגורם מקצועי, אך ניתן למנוע את שחיקת האיטום (כאשר הוא עדיין במצב טוב) על ידי מריחת הגג בשתי שכבות של ציפוי גג איכותי (ניתן להשיג בכל 'טמבוריה'), את חיבורי המשטח ודפנות הגג ניתן למרוח בעזרת רולר או מברשת סיד גדולה.

יש למרוח את הגג בשתי שכבות של ציפוי גג איכותי, את חיבורי המשטח ודפנות הגג יש למרוח בעזרת רולר או מברשת סיד גדולה.

לכל בעלי המקצוע בתחום איטום הבית>> הקליקו
(קישור ממומן)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר