מה אוכלים היום?

מתכון לגולאש בשר ושעועית - קדרה עשירה ומחממת לחורף

החורף הגיע במופע ראווה יפהפה ואפילו פרגן קצת שלג. המלצה שלנו? כדאי שתהיו מוכנים עם אוכל טוב והמון לחם - לרוטב העסיסי שמחכה לכם במנה הבאה: מתכון לגולאש בשר ושעועית - קדרה עשירה ומחממת לימים קרים (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
גולאש בשר ושעועית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר לגולאש
  • 3 נקניקיות מרגז / קבנוס
  • 2 כוסות שעועית לבנה ברוטב עגבניות משימורים
  • 4-6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים גדולים
  • 10 שיני שום
  • 6 כפות שמן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כף כמון
  • מלח
  • 1.5 כוסות ציר בקר או מים רותחים

אופן הכנת גולש בשר ושעועית:

1. חותכים לקוביות שוות את הבשר, ופורסים את הנקניקיות לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ.

2. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.

3. קוצצים את הבצל ופורסים את שיני השום לפרוסות. מחממים את השמן בסיר קדרה גדול, מטגנים את הבצל על אש בינונית עד לשקיפות, מוסיפים את פרוסות השום ותפוחי האדמה ומטגנים במשך דקה.

4. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר והנקניקיות, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את השעועית והרוטב, ומתבלים.

6. מערבבים מעט את תכולת הסיר, ומוסיפים את ציר הבקר או המים הרותחים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש בינונית.

7. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, מערבבים מעט ומבשלים במשך שעה נוספת. לפני שמוסיפים את רסק העגבניות, מוודאים שהתבשיל לא סמיך מדי וחסרים נוזלים. אם כן, מוסיפים עוד כוס ציר בקר או מים.

8. מגישים את המנה כשהיא חמה מאוד עם המון לחם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר