מה אוכלים היום?

מתכון למרק ירקות עם קובה בשר

ידעתם שברבים קוראים להן 'קובות'? מתכון למרק ירקות עסיסי וקל הכנה עם קובה במילוי בשר - כופתאות סולת עירקאיות במרק אדום עשיר וטעים שכל כך קל להכין וליהנות מניחוח ביתי, חמים ונוסטלגי שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק ירקות עם קובה בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • לבצק:
  • 2 כוסות סולת
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • מעט מלח
  • למילוי:
  • 1/2 ק״ג בשר טחון
  • 2 בצלים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • למרק:
  • 2-3 סלקים מבושלים במים עד ריכוך ומקולפים
  • 2 קישואים
  • 5 גבעולי סלרי
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: עובדים במקביל על הכנת המרק והקובות, וכדאי לבקש מזוג ידיים נוסף לסייע בהכנה.

1. מכינים את בצק הקובה: מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ורכה, ומניחים בצד.

2. מכינים את מילוי הקובות: קוצצים דק את הבצל, ומטגנים במחבת גדולה על אש בינונית, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומפוררים את הבשר בכף עץ. מטגנים במשך 3-4 דקות, מסירים מהאש ומעבירים במקרר לצינון.

3. מכינים את המרק: מקלפים וחותכים את הסלק והקישואים לקוביות, וקוצצים את הבצל והסלרי. מחממים שמן בסיר מרק עמוק, ומטגנים את הירקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ויוצקים על הכל את המים. מבשלים עד שהמרק מבעבע.

4. במקביל, מכינים את הקובות: מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כדור מעיסת הסולת, ומשטחים אותו על כף היד. מניחים במרכז כף ממילוי הבשר ומגלגלים שוב לכדור.

5. מורידים בזהירות את כדורי הסולת הממולאים למרק הרותח, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר