מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים בתנור בסגנון ספרדי - פרווה

יש אינסוף דרכים להכין תפוחי אדמה - לבשל, לאפות, לטחון לקמח ומה לא? הם משתלבים כתוספת עם כל מנה עיקרית ומהווים פחמימה משביעה ומספקת. אז הנה עוד דרך אחת שאולי פספסתם: מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים בתנור בסגנון ספרדי - פרווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם תפוחי אדמה קטנים (לבנים או אדומים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 4 שיני שום
  • 4 כפות מיונז
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. חותכים את תפוחי האדמה (ניתן לקלף או להשאיר בקליפתם) לרבעים, ומערבבים בקערה עם 2 כפות שמן זית, 3/4 כפית מלח ואת הפלפל השחור.

3. משטחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתבנית אפייה קרמית, ואופים במשך 40 דקות. הופכים פעמיים את תפוחי האדמה, כדי שייאפו היטב.

4. כשתפוחי האדמה זהובים, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

5. קוצצים את השום לקערה ומערבבים היטב יחד עם 1/2 כפית מלח, 1 כף שמן זית, המיונז, מיץ הלימון והחרדל.

6. יוצקים את הרוטב מעל תפוחי האדמה ומגישים.

*מוּי סָבְּרֹוסוֹ = טעים מאוד בספרדית

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר