מה אוכלים היום?

מתכון לעראיס עסיסי בפיתה עם טחינה וירקות

בעברית: מדובר בקציצות בשר מתובלות היטב שדוחפים בפיתה וצולים בפלנצ'ה, מנגל ואפילו טוסטר יעשה את העבודה, בהנחה שיש לכם אחד בשרי. מגישים עם טחינה וירקות וסגרתם ארוחה טעימה במיוחד לכל המשפחה. מתכון לעראיס בפיתה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עראיס עסיסי בפיתה עם טחינה וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר פלאדה טחון - החלק התחתון והשומני של הבקר
  • 1 בצל
  • 1/2 פלפל חריף ירוק
  • קמצוץ קינמון
  • מלח ופלפל שחור טרי
  • 6 כפות שמן זית
  • 6 גרגירי כוסברה יבשה - מרסקים בעלי ומכתש
  • 8 פיתות דקות

אופן הכנת עראיס בפיתה:

1. קוצצים דק דק את הבצל והפלפל הירוק, ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבשר הטחון ושמן הזית, ומתבלים בקינמון, כוסברה יבשה, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה, ומשהים למנוחה של 20 דקות.

2. לשים שוב את העיסה, ויוצרים קציצות גדולות.

3. חותכים את השליש העליון של כל פיתה, ומכניסים פנימה 2-3 קציצות. בשלב זה ניתן להוסיף לכל פיתה פרוסות בצל סגול, פרוסות עגבנייה ומעט חרדל.

4. משמנים קלות מנגל, פלנצ'ה או טוסטר בשרי, מחממים היטב ומוסיפים את הפיתות. צולים אותן אחת אחת במשך 3 דקות לפחות מכל צד.

5. מגישים עם טחינה, מטבוחה וכל סלט ים-תיכוני אהוב.

כך מכינים טחינה ממש טובה: מערבבים במעבד מזון 1 כוס טחינה גולמית, 3/4 כוס מים קרים, 1 צרור כוסברה, 1 לימון סחוט היטב, 2 שיני שום, 1/2 כפית סוכר, 1 כפית שטוחה מלח - עד לקבלת ממרח אחיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר