טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את ישי ריבו

הזמר ישי ריבו מתארח במטבח "כיכר השבת" ומכין יחד עם השף אבי לוי מעקוד אלג'יראי עם טחינה על חלה טרייה וסלט מטבוחה, וקציצות של אדיר ופתיתים בלימון כבוש. צפו (מטבח כיכר, כיכר אוכל)

ריבו ואבי לוי (צילומים: נועם פריסמן)

מעקוד אלג'יראי עם טחינה על חלה טרייה וסלט מטבוחה

6 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים עד לריכוך
מצרכים למעקוד :
2 בצלים, קצוץ דק
כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
5 כפות טחינה גולמית
כפות לימון סחוט טרי
2 כפות גדושות פלפל גרוס
2 כפות גדושות מלח גס
פלפל חריף- לא חובה
1 כף כורכום
4 ביצים רכות
שמן לטיגון
מצרכים לטחינה:
טחינה גולמית
מיץ מלימון טרי
כוסברה
מי קרח
מלח, פלפל
מצרכים למטבוחה:
6 עגבניות חלוטות וקלופות , חתוכות לקוביות קטנות
3 פלפל אדום חתוך לרצועות של 3 ס"מ
2 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות
6 שיני שום פרוסות
רבע כוס שמן קנולה
2 כפיות שאטה גרוס
שמן לטיגון הפלפלים
אופן הכנת המעקוד:
2 כפיות מלח גס
1. במעבד מזון טוחנים את תפוחי האדמה קלות, עד שמתקבלים גושים גסים
2. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכורכום, המלח והפלפל וחמש כפות טחינה גולמית
3. יוצקים לתערובת את הביצים הרכות ומערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
5. מחממים שמן לטיגון במחבת עמוקה, ומטגנים את הקציצות בשמן החם עד להזהבה.
4. בעזרת כף יוצרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
אופן הכנת סלט מטבוחה:
1. בסיר מחממים את השמן ומתחלים בטיגון עדין של שיני השום הפרוסות ומטגנים עד להזהבה.
2. מכניסים אל השמן את קוביות העגבניות הקלופות ומבשלים במשך 5-6 דקות על חום בינוני.
3. לאחר מכן מנמיכים את החום למינימום וממשיכים בישול איטי.
4. בסיר נפרד מחממים שמן חצי עמוק לטיגון של הפלפלים החריפים והמתוקים יחד ומטגנים אותם
5. מוסיפים לאחר סינון את הפלפלים המטוגנים אל תוך העגבניות מערבבים היטב. מוודאים שהחום נמוך ומבשלים במשך שעה וחצי תוך כדיי ערבוב כל מספר דקות. טועמים ומשפרים טעמים.
6. מתבלים במלח ובשאטה. עד לקבלת צבע מבריק ויפה.
אופן הכנת הטחינה:
מערבבים את כל המרכיבים בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון עד למרקם נוזלי של הטחינה.
להרכבת הסנדוויץ:
חותכים חלה טרייה לשניים, מורחים את סלט המטבוחה שהכנו, מניחים מעל את קציצות המעקוד
ולמעלה מפזרים בנדיבות טחינה.
בתיאבון

קציצות של אדיר ופתיתים בלימון כבוש

מצרכים ל -4-6 מנות
מצרכים להכנת הרוטב:
8 עגבניות מגורדות במגרדת ללא הקליפה
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6 כפות שמן זית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלי נענע שלמים .
1 כף סוכר
1 כף מלח גס
1 כפית כמון
חצי כוס מים חמים
1 ק"ג בשר בקר טחון מצלעות בקר .
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה היטב ושטופה .
3 עלים של בזיליקום טרי קצוצים היטב.
חצי כוס נענע טרייה קצוצה ושטופה היטב.
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד מאגוז שלם.
מצרכים להכנת הקציצות:
2 בצלים גדולים קצוצים היטב.
2 כפיות כמון .
2 כפות מלח גס
חצי כוס שמן זית.
1 חבילת פתיתים עגולים או מאורכים - אל תתפשרו על איכות חומרי הגלם
מצרכים להכנת הפתיתים:
1 בצל גדול קצוץ היטב
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל גרוס – ניתן לכוון את דרגת הטחינה
1 כף מלח גס
6 כפות שמן זית.
1 כף לימון כבוש מרוסק למשחה
אופן הכנת הרוטב לקציצות:
בסיר, מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הסוכר ומערבבים , התערובת תתחיל לקבל מרקם חלק ומבריק בגלל, מתבלים בתבלינים ומוסיפים את העגבניות המגורדות ובסוף את הנענע ומנמיכים את הלהבה.
מוסיפים את המים החמים ומבשלים כ 15 דקות על חום נמוך תוך כדיי ערבוב כל כמה דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד 2-3 דקות הסוכר דבר שימנע את הידבקות הבצל אל הסיר.
אופן הכנת הקציצות:
מעבירים לקערה גדולה את הבשר הטחון.
בסיר שטוח מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון של הבצל הקצוץ עד להזהבה ומנמיכים את הלהבה .
מתבלים בכמון במלח ואגוז מוסקט ומערבבים.
קוצצים את כל עשבי התיבול במעבד מזון ומוסיפים.
מחברים את הכל יחד לתערובת אחידה ומורידים מהאש.
מוסיפים את הבצל המתובל אל הקערה עם הבשר מערבבים הכול ומפרקים את החלבון שנמצא
בבשר בעזרת מעיכה של הבשר בשתי ידיים {פעולה זו חשובה היא גורמת לבשר להוציא את החלבון שבו}.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים את הקציצות בתבנית.
שלב ב' - חוזרים אל הרוטב:
מערבבים את הרוטב, בודקים שהוא מוכן, כשהרוטב מספיק מחובר וחם מוסיפים את כדורי הבשר אל הרוטב ומבשלים עוד 30 דקות על אותה הלהבה עם מכסה סגור.
אופן הכנת הפתיתים:
מרתיחים סיר מים עד לרתיחה מקסימאלית ומוסיפים אל המים כפית של מלח גס .
לוקחים את הפתיתים ומוסיפים למים הרתוחים ומערבבים היטב ומבשלים עד לריכוך.
בסיר נפרד מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון של הבצל עד להזהבה. מוסיפים אל הבצל את הפפריקה, הפלפל, המלח ואת הלימון הכבוש.ומערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה למינימום.
שוטפים את הפתיתים היטב פעם נוספת לפני שמכניסים אל הסיר.
זורקים את הפתיתים פנימה ומערבבים היטב כל הזמן בערך 3 דקות עד שהפתיתים מתחממים וסופגים את כל הטעמים .
טועמים ומשפרים טעמים. מגישים את הפתיתים והקציצות על צלחת יפה ומעוטרת במיוחד לשבת.
בתיאבון

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר